От х:

Днес в x:

Паисиевци с награда „Приятел на природата”

На 19.12.2014 година в сградата на РИОСВ, гр. Хасково бяха раздадени годишните награди на училищата с принос в опазването на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. СОУ „ Отец Паисий“ завоюва Първо място за област Кърджали, заедно с ПМГ – Димитровград, І – во ОУ „ Иван Вазов“ – Свиленград, ОУ „ Свети Свети Кирил и Методий“ – Хасковои други.
Мероприятието се провежда за четвърта поредна година. Отличието се присъжда още за активното участие на СОУ „ Отец Паисий“ в организираните от РИОСВ- Хасково кампании, инициативи и конкурси, както и реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура и възпитание на учениците.
Екологичната и природонаучна дейност в СОУ „ Отец Паисий“ е традиция, свързана с реализацията и участието на учениците в редица проекти към различни институции и фондации: „ Училище в центъра на града“ ( МОСВ ), „Зелени Родопи“ ( МОМН), „ Красиво и чисто край язовира“ ( МОСВ и ПУДООС), „Новото тракийско злато“( на холандските природозащитни организации АРК и Авалон), "Бъдеще за чаплите" ( подкрепен от НЧ "Обединение", фондация "Еко Общност" и фондация "Чарлз Стюарт Мот").
Отличените получиха специално изработени грамоти, стенни часовници и календари за 2015 г., както и пакети с информационно- образователни материали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини