От х:

Днес в x:

В почивните дни преди Коледа времето ще е пролетно

Слънчево и топло за сезона ще бъде времето в страната тази събота. Сутрешните мъгли, които ще са паднали на места, ще се вдигнат и максималните дневни температури ще достигнат 12-15 градуса.

В следобедните часове облачността ще се увеличи и ще духа умерен, а в Дунавската равнина - до силен западен вятър. Валежи не се очакват.

Слънчево ще бъде и в планините, където в след обяд ще духа умерен, а по високите и открити части – и силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°, показва справка на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. По черноморското крайбрежие ще бъде слънчево с максимални температури от 11 до 13 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя облаците, които ще обхващат страната днес, ще се увеличат, но температурите отново ще са положителни. Минималните ще бъдат от 0 градуса в София до 4 в североизточните райони. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса.

Ще задуха силен вятър от северозапад, а на места е възможно да превалява.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини