От х:

Днес в x:

САЩ забраниха инвестициите в Крим

САЩ забраниха инвестициите в Крим и наложиха санкции на 24 украинци и руснаци, както и на няколко компании, които според Вашингтон допринасят за дестабилизирането на Украйна, предаде Ройтерс.

Действията последваха сходни мерки на Европейския съюз от тази седмица и са в продължение на западната политика да не се признава анексирането на Крим от Москва през март, както и да се оказва натиск на Русия заради предполагаемата й намеса в Източна Украйна.

Сред санкционираните вчера са "Маршал капитал партнерс" (Marshall Capital Partners), руска инвестиционна група, собственост на Константин Малофеев, който според министерството на финансите на САЩ помага за финансирането на сепаратистките действия в Източна Украйна.
Американското финансово ведомство наложи санкции и на "Нощните вълци" - рокерска организация, чиито членове служеха в кримските сили след анексирането на областта от Русия, допълва Ройтерс.

По данни на ТАСС обнародваният списък със санкции на министерството на финансите на САЩ включва също следните лица и организации: бившия първи вицепремиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Владимир Антюфеев, бившия заместник-министър на отбраната на ДНР Фьодор Берьозин, един от командирите на опълченците (както ТАСС ги нарича) Игор Безлер, бившия "народен губернатор" на Донецк Павел Губарев, председателя на Народния съвет на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Алексей Карякин.

Други сред изброените санкционирани лица са бившият министър на информацията на ДНР Александър Хряков, един от организаторите на опълчението Николай Козицин, финанситът Малофеев, един от командирите на луганските опълченци Алексей Мозговой, заместник-министърът на министерството на външните работи на Крим Дмитрий Неклюдов, а също и ръководителят на ЛНР Игор Плотницки. ТАСС посочва също имената на прокурора на Крим Наталия Поклонская, един от командирите на опълченците в ДНР Мирослав Руденко, бившият министър по въпросите на данъците и таксите Пьотър Савченко и оглавяваната от него организация "ПроФактор".

Освен тях санкционирани са и председателят на парламента на така наречената Новорусия Олег Царьов, ръководителят на ДНР Александър Захарченко, както и лидерът на "Нощните вълци" Александър Залдостанов.

В списъка с организациите влизат също Народното опълчение на Донбас, партия "Новорусия", организация "Оплот" ("Опора"), както и движението "Юговосток" ("Югоизток), допълва ТАСС.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини