От х:

Днес в x:

3200 лв. за децата събра „Заедно за Харманли”

Борислав, който спечели уникалните вина на Винарска изба "Братанов" от благотворителния търг.

Млади ентусиасти събраха 3200 лв. за децата от детските градини в Града на Белоногата.. Движение „Заедно за Харманли”, което е учредено преди месец, организира първото си обществено начинание снощи под надслов „Коледна благотворителна вечер”. Единодушно решихме първото ни начинание да бъде благотворително, коментира Тодор Тодоров, председател на УС на движението. . Ентусиастите успяха да съберат на едно място представители на бизнеса, интелектуалци, учители и медии, както и много млади хора, желаещи да помогнат.

Набраната сума ще бъде разпределена поравно между трите детски градини в Харманли. С нея ще бъдат закупени детски кътове за сюжетни игри, играчки и много изненади за малчуганите. В началото на следващата седмица предстои среща с директорите на градините, които да кажат точно от какво имат нужда.

„Преди Коледа, казват, светът става по-добър. Вие тази вечер го доказахте”, каза водещата на вечерта. Председателят на движението Тодор Тодоров благодари сърдечно на всички гости. „Вашето присъствие тази вечер е един добър атестат за жителите на Харманли, че можем да се обединим и да помогнем, където има нужда. Благодарение на дарителския ви жест Коледно-Новогодишните  празници в града ще бъдат още по-светли и изпълнени с вяра в доброто. Детските усмивки ще са най-голямата ни награда”. каза г-н Тодоров.

На Коледната вечер се проведе и благотворителен търг, на който бяха разиграни уникални вина на Винарска изба „Братанов” /създадени в подкрепа на царския орел/, риза от лимитирана луксозна серия на „Даниел фешън”, топли детски италиански ботушки, детски сувенири, изработени от учениците от ОУ „Иван Вазов”. Набраната сума от търга е 650 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ng
    NGO UNITY
    3 -1
    12:16, 20 дек 2014
    Похвално е това,че се ангажирате с подобни начинания. Като цяло всичко което се прави за благото на децата е добре дошло.
    Но на фона на това,че само преди няколко дни бе оповестено,че в новата градската коледна елха е закупена с пари от икономии именно от детските градини....цялата тази проява е малко не на място.
    • За
      ЗАЕДНО ЗА ХАРМАНЛИ
      5 -2
      13:33, 20 дек 2014
      Уважаеми господине, прав сте за това, че безумно скъпата изкуствена коледна елха на Харманли - 13 000 лв., е закупена с пари от пера "ремонти" на детски градини. Нашето гражданско движение смята, че това е меко казано нередно. Да се вземат пари от градини и те да не бъдат разходвани за същите, е неправилно, тъй като винаги има нужди в детските градини и едва ли някой ще отрече това. Ние ще се помъчим да направим ежедневието на харманлийските деца в ОДЗ-тата по-усмихнато и ведро. Ще закупим детски кътове и изненади, всичко съобразено с нуждите на съответната градина. И смятяме, че това си е "точно на мястото" :)
  • 2
    Ма
    Маргарита Цветанова
    5 0
    14:47, 20 дек 2014
    Похвално! Щом детските градини са се докарали до там, че да им липсват сюжетни кътове за детски игри, означава, че всичко им е на ред!
  • 3
    Еп
    еп
    0 0
    17:48, 21 дек 2014
    Това събиране е чисто партийно, много жалко, само муцуни на БСП, стари и млади социалисти, боже прости... прости и не образовани хора,, елита на Харманли ''. Къде е истинският елит???
    • Ка
      Камелия З.
      1 0
      16:57, 22 дек 2014
      Умните и образованите си дадоха лептата и не се появиха. А присъстващите :едните се затичали да управляват града, другите- един път ги поканили и те се взели за значими.
  • 4
    Ме
    мераци
    0 0
    18:57, 26 дек 2014
    Като инициатива добре но обзалагам се ,че "някой"да не казвам кой на следващите местни избори ще е в листите на кандидатите за кмет на Харманли.Така че всяка круша си има опашка!
Последни новини