От х:

Днес в x:

38 славейковци - отличени в националното състезание "Любословие"

Първокласниците, отличени в "Любословие"

38 ученици от ОУ «Пенчо Славейков» бяха отличени за достойното представяне в І кръг на Национално състезание по български език и литература организирано от Сдружение на учителите филолози „Любословие”. Проверката на функционалната грамотност на учениците,  уменията им за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача са основните цели  на състезанието.

С най-значимо постижение са Габриела Велева от Ів клас и Йоанна Петева от ІІа клас, които са постигнали максимален резултат в състезанието. С такъв резултат във втори клас са само три деца от участвалите 853  ученици от цялата страна.  Сред наградените за отлично представяне са и: Александра Маджунова –  Іа клас, Теодор Митев- Іб клас и Магдалина Петкова - Іг клас, на които не им достигна само една точка за максимален резултат. Непосредствено след тях са Антоан Ценов и Калоян Стоименов от Ів клас.

Националното състезание по български език и литература  на Сдружение на учителите филолози „Любословие” се организира за четвърта поредна година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Участниците с отличия от 2 клас
Третокласниците с много добро представяне в състезанието
От 4 крлас има двама представители в "Любословие"
Участниците от 5 и 6 клас
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини