От х:

Днес в x:

Паулу Коелю предложи $100 000 за ”Убийствено интервю”

Бразилският писател Паулу Коелю е предложил 100 000 долара, за да закупи правата за филма "Убийствено интервю", който иска да пусне безплатно в блога си.
За предложението съобщи Франс прес, като цитира съобщение на автора в Туитър, предаде БТА.

Компанията "Сони пикчърс" обяви, че отменя премиерата на филма за Ким Чен-ун "Убийствено интервю" в САЩ заради заплахи.

"Убийствено интервю" е сатирична комедия за мним заговор на ЦРУ да убие севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Лентата трябваше да излезе на екран следващата седмица.

"Това създава ужасен прецедент. Заплаха, която дава резултати. Това е все едно терористите да спечелят, а с терористи не се преговаря", заяви авторът на "Алхимикът" в интервю, публикувано на сайта на бразилския вестник "Глобо".

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като "Ригъл синемас", "Синемарк", "Ей Ем Си", "Кармайк синемас" и "Синеплекс" се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм.

Както стана известно по-рано, хакери, които поеха отговорността за похищението на конфиденциални данни от "Сони пикчърс", отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични актове при прожекциите на "Убийствено интервю".

Списание "Варайъти" публикува откъс от посланието на киберпрестъпниците. Те заплашваха, че желаещите да видят кинолентата ги очаква "тeжка съдба".

Актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, са разкритикували решението на "Сони пикчърс" за изтеглянето на филма.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини