От х:

Днес в x:

Петък-подарък, топъл и събличащ уикенд

На някои това време им стига за плаж

Декември е решил да ни подари невероятен петък-топъл, слънчев и само за събличане. При това на дата, на която не много отдавна са отчетени минус 20 градуса по Целзий. Този фризер е сполетял хасковлии през 1997-ма година и нищо чудно, че тогава народа излезе по улиците, а едно правителство падна. Сега си имаме енергоразпределителни дружества, така че и с по-малко минуси, но с по-големи сметки за ток, резултата може да е същия.


Никаква такава революция не се очертава през този уикенд, когато температурите ще стигнат до 12 °, времето ще бъде тихо и в повечето часове-слънчево. Особено в петък. Сутрешната мъгла главно по поречието на реките ще се разсея бързо и ще напече. Минималната облачност няма да затулва гледката нито пък ще носи опасност от дъжд. Вятърът е слаб от запад-югозапад.
Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца, което е добрата новина. Лошата е когато почне да пада под средната норма.


За тези които са решили да последват дамата от снимката, трябва да знаят че поне до излизане от България ще имат мокри, на отделни места заскрежени и заледени пътни настилки. Поне по обещанието на АПИ всичко е обработено и опесъчено. Мъгла, при това с крайно огранвичена видимост от под 50 метра има в районите на Челопеч, Баня,Дългопол и Обзор-Слънчев бряг. До 100 метра е ограничена видимостта в областите Силистра, Бургас и в районите на, Русе-Бяла, Елена, Гоце Делчев,АМ“Тракия“/обл.Бургас/, Средец, Раднево Гълъбово Трън, Брезник и Мъдрец. До 150 м е затруднена видимостта в област Ямбол и в районите на Тервел, Г.Тошево и Провадия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини