От х:

Днес в x:

ДСБ в Кърджали се обяви против назначения в държавната администрация

               ДЕКЛАРАЦИЯ
На Политическа партия Демократи за силна България - Кърджали
Провокирано от последните назначения в държавната администрация в област Кърджали, Общинското ръководство на Политическа партия Демократи за силна България изразява своято несъгласие с неспазването на конкурсното начало и със заобикалянето на законодателството, които ГЕРБ прилага.
Утвърдените по време на последните четири правителства практики за политическо кадруване отново са в сила. Срещу тези практики Политическа партия ГЕРБ нееднократно е възразявала, дори и от трибуната на Народното събрание, но когато се извършват от друга политическа формация, а не от ГЕРБ. С действията си по т. нар. „кадрова политика” ГЕРБ–Кърджали за съжаление наподобява своите предшественици във властта БСП и ДПС.
Ние от ДСБ-Кърджали не приемаме назначения до обявяването на конкурс, който никога не се обявява; осъждаме заобикалянето на законодателството и използването на предвидени в закона изключения като назначения на непълен работен ден; прехвърляне на държавен служител от една административна структура в друга /временно, което става постоянно/; назначаването на държавни служители, издържали конкурс без спазване на изискванията на закона за конкурентност при избора и основани на принципа „Моите хора са по-добри от твоите”.
Ние от ДСБ призоваваме областния управител Илия Илиев, в изпълнение на задълженията си, да назначи проверка във всички звена на изпълнителната власт на територията на Област Кърджали за наличието, на назначения без спазване на изискванията на Закона за държавния служител и/или неговото заобикаляне /чл.16а:чл81а и 81б от закона за държавния служител/. Резултатите от извършената проверка да бъдат предоставени на съответните органи по назначаването им и да бъдат публично оповестени, за да станат достояние на обществото, а не само на определени политическите кръгове.
Ние от ДСБ-Кърджали, като част от Реформаторския блок, не можем да носим т. нар. споделена отговорност с коалиционния си партньор ГЕРБ, тъй като в област Кърджали не участваме в управлението с ГЕРБ на никакво ниво и по никакъв начин.
Ние от ДСБ винаги сме били за спазване на законите на страната, тяхното прилагане и против всяко управление, което би компрометирало основните демократични принципи.
Общински съвет на ДСБ-Кърджали
18 декември 2014 година

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини