От х:

Днес в x:

Димитровградски съветник срещу хазарта на открито в "Лафка"

Димитровградския общински съветник Тодор Ташев смята да внесе на първото за 2015 г. заседание на Общинския съвет докладна за забраната за хазартни игри на обществени места.

Ташев визира т.нар. игри на късмета, които се продават на павилионите на "Лафка" в Димитровград,като посочва, че така се засяга наредба №2 за опазване на обществения ред.

"Трябва да уточня, че не става въпрос за томбола, става въпрос за игра подобна на бингото, хазартна по своята същност и смисъл, с насока парична награда. Това, което наблюдавам, след справка в закона, се оказа и противозаконно.

В една игрална зала следва да е така устроена, че да няма пряка видимост, за да не се прокламира начин на поведение, което не следва да се толерира. В хазартните игри могат да участват само пълнолетни, дееспообни лица, като недеееспособните мога да получават билети или талони в традиционната лотария, тото игри и томболи само по дарение. Освен това, се забранява хазарта на площи публична и общинска собственост, без нотариално писмено съгласие на всички съсобственици", посочва Тодор Ташев. 

 

И допълва: "Ако тези будки се приемат за хазартна „зала“, то тогава същите и в непосредствена близост до тях не следва да се намират непълнолетни, предвид факта, че там се продават основно цигари и алкохол.

Съветникът посочва, че липсват данни всяка една будка да е регистрирана като хазартна зала. Неговата идея е не да се затвори подобен обект, а да се спрат хазартните игри, които в момента се предлагат там. През януари ще стане ясно дали димитровградските общинари споделят мнението на своя колега.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    За
    заек
    19 -1
    21:05, 18 дек 2014
    Absolytno sam saglasen.Dezata ni vmesto da si kupyat hrana,otivat i davat levche za igrata v ochakvane da spechelyat pari
  • 2
    Пп
    ппп
    20 -1
    22:42, 18 дек 2014
    И аз съм съгласна с Ташев даже може и нацяло да ги махнат от града вън от Димитровград прасето Пеевски
  • 3
    Gr
    grajdanin
    3 -8
    01:20, 19 дек 2014
    a be toq lud li e tiq igri gi ima po celia svqt i... Виж коментара
  • 4
    Ид
    Идиот, до идиота майно ле...
    11 -1
    12:22, 19 дек 2014
    Добра е идеята, но е неосъществима! И в тази връзка да попитам г-н Ташев: Кой разреши пускането на тези павилиони в Димитровград, отговор: Общински съвет! А вие г-н Ташев гласувахте ли ЗА ? И тогава не знаехте ли, че тези павилиони са такива? И ако е така, защо лицемерничите сега?
  • 5
    59
    5942
    8 -1
    15:23, 19 дек 2014
    нито в решението на съвета нито в договора с общината никога не е давано разрешение за хазартни игри . дадено е разрешение за търговия с печатни издания и пакетирани храни , цигари и алкохол.
Последни новини