От х:

Днес в x:

Търсят масажист и млада мама за барман

Тя би била идеална за барман. Стига да има кой да и гледа детето

Млада майка на дете до 3-годишна възраст е желана за барман по чл.53 от Закона за насърчаване на заетостта, анонсират от хасковското Бюро по труда. Офертата е нова на трудовия пазар на Хасково и е по мярка, която традиционно бързо се прилапва от работодателите, защото държавата им гарантира поемане на сериозен процент от трудовото възнаграждение на служителя. Той варира от 50 до 75 % от заплатата, плюс плащане на осигуровките. Вярно, срокът е ограничен само до 12 месеца, но работодателят, първо, си гарантира почти безплатен работник, второ, това е обучителен период, след който, ако човекът „става“, е безопасно да му се предложи трудов договор. Още повече, че по традиция заплатите в Хасково са ниски, особено за подготвени хора.

Хотел пък търси масажист, и то без да разчита на държавна „субсидия“ за заплатите. Мястото е за пълен работен ден и е на трудов договор. Не се изисква никакъв професионален опит и особено любопитното - никакъв образователен ценз. Всъщност това е една от само трите позиции сред 77-те, обявени в Бюрото, за които не се иска дори основно образование. Като се позамисли човек, познаването на класиците и уменията в смятане едва ли ще са от полза за масажиста. Същият хотел търси и две рецепционистки и 2 камериерки. Името на хотела остава запазено от трудовата тайна. Насочването към този работодател както и за останалите вакантни места става само чрез Бюрото по труда.

Хасковската болница търси медсестра. Иска се висше образование, което означава, че сестрата трябва да е завършила след 2007-ма година, когато влезе в сила изискването касинките да са поне бакалаври. Или да се е доучила впоследствие. Преди можеше и с полувисше. Сред свободните места за висшисти са за инженер - геодезист/1 брой/, експерт търговия с въглеродни емисии/ 1/, трима специалисти в обслужване на турски, 2-ма букмейкъри, двама специалисти по контрол на разплащанията и един спец в ремонт на компютърни системи. По традиция се търсят 10 шивачки и 20 шофьори за международни превози и още няколко за вътрешни.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини