От х:

Днес в x:

Епъл спря онлайн продажбите в Русия

Водещият в света технологичен гигант Епъл обяви, че спира временно онлайн продажбите на своите продукти в Русия заради нестабилната рубла, предаде АП.

Цели 100 рубли достигна еврото, в 15 часа московско време в понеделник. Доларът също поскъпна и достигна 80 рубли.

Началото на седмицата започна с решението на Руската централна банка да вдигне лихвата на 17% от 10,5%. Решението беше оправдано с желанието да се спре обезценяването на основната валута. Това беше избор между много лошото и много, много лошото, заяви първият заместник председател на Централната банка Сергей Шевцов. Те донякъде описват ситуацията с руската валута, сравнима с тежкия период от 2008-ма. Рублата достигна ново дъно. Обяснението за това е стечение на обективни и субективни фактори.

Очакват се още спешни мерки на Централната банка, както и съвещание на правителството по финансовата ситуация. Според изчисленията, рублата е загубила 40 процента от стойността си след въвеждането на санкции срещу Русия заради украинската криза.Почти всички руски компании са пострадали от наказателната кампания.

Неотдавна, президентът Владимир Путин дори предложи амнистия на офшорните капитали, ако парите бъдат върнати в Русия. Става дума за 500 милиарда долара.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини