От х:

Днес в x:

Транспортните карти на пенсионерите няма да поскъпват, учениците от селата с една карта до училище

След среща между общинската управа и  транспортните фирми е постигнат консенсус, картите за пенсионерите да не се увеличават, а учениците да не се товарят с допълнително плащане на билет за градско пътуване.

Това обяви пред медиите днес кметът Николай Мелемов и допълни, че е коректна към превозвачите и очаква това и от тях.

Считано от 1 януари 2015 г. няма да има увеличение на картите за градския и междуградския транспорт. Пенсионерите вече няма доплащат по 60 ст. независимо, че имат карта. От другата година за едномесечна карта ще плащат 7 лв., за три месеца – 20 лв., за шест – 40 лв. и за година -80 лв., обяви подробностите гл. финансист Венера Аръчкова.

За учениците картата се запазва в размер на 32 лв. и с нея те ще могат да пътуват от населеното място до града без да купуват билет и ли друга карта за градски автобус, за да стигнат до съответното учебно заведение. Учениците до 16 годишна възраст ще пътуват на територията на община Смолян без да плащат такса.

За пенсионерите извън община Смолян, в населените места до 10 км. –годишната карта ще е 20 лв., до 20 км. – ще е 40 лв. и над 20 км -60 лв.

"Постигнатият с транспортните фирми консенсус считаме, че е благоприятен за хората от Смолян и общината", коментира Аръчкова.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини