От х:

Днес в x:

Обирът на буса се оказа инсценировка

В хода на проведено разследване по сигнал за извършен въоръжен грабеж на сумата от 14 000 лева, е установено, че В.С. е заблудил служителите на реда и е инсценирал престъплението, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При извършения личен обиск в дрехите му е открита сумата от 1000 лева, която той укривал. Вчера около 18.00 часа на разклона за с. Драгаш войвода бил нападнат шофьор на лекотоварен автомобил "Мерцедес 312 Д", собственост на дружество с ограничена отговорност.

Пред пристигналия на място екип "потърпевшият" обяснил, че се е връщал от Велико Търново, където доставил на клиенти на фирмата 2 тона и 200 кг кашкавал. Срещу стоката получил 14 700 лева и съответните стокови разписки, които за по-сигурно той укрил под шофьорската седалка и потеглил обратно. По-нататък мъжът разказал как пътят му бил пресечен от автомобил с неустановено марка, друга кола спряла непосредствено зад него, оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата. По думите му едва когато "нападателите" се оттеглили в неизвестна посока, той се престрашил да се надигне, минути по-късно установил и липсата на крупната сума и побързал да сигнализира в полицията.

След разказа на В.С. експертите извършили оглед на Мерцедеса, по който не открили никакви следи за извършено престъпление, а при продължилите оперативни действия била потвърдена и една от версиите на криминалистите – инсцениран грабеж. В.С. – криминално проявен и осъждан, е задържан в ареста на РУ - Никопол, за случая е уведомена районната прокуратура.

Работата по случая продължава, търси се и останалата част от парите.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини