От х:

Днес в x:

Палят светлините на коледната елха Смолян с концерт на тенора Петър Петканов

Със запалването на светлините на Коледната елха в Смолян ще звучат изпълненията на самобитния творец

Самобитният изпълнител с родопски корен Петър Петканов, ще се представи официално пред смолянската публика с първия си самостоятелен концерт на 11.12.2014 г. от 18.00 часа в зала 1 на РДТ. Инициативата се организира съвместно с община Смолян и фирма „Риал Дрийм“ ЕООД. 31 годишният тенор Петър Петканов беше представен пред медиите от негова родственица Вилияна Петканова. Той е роден на 7 юли 1983 г. в Краснодар, Русия, където е учил в Музикално училище.

Майка му е рускиня, баща му родопчанин, а Петър е с българско гражданство. Преди около 10 години идва в България, за да отбие военната си служба и съдбата го изпраща във Военния оркестър, а след това в популярния квартет „Армейски песни” на Ансамбъла на българската армия, където има десетки изяви. На 1 септември 2007 г. напуска военния ансамбъл и с колеги сформира самостоятелна формация „Трите тенора“. Изпълнителите бързо завладяват публиката, имат множество изяви в страната и в чужбина. През 2010 г. Петър решава да започне солова кариера и напуска триото, поемайки пътя на самостоятелната сценична изява.

Гласът му е създаден да изпълнява класика, канцонети, руски романси, животът за него е кбуреносен като музиката на „Рамщайн“, но пък го живее с мечтата за лиризма на Шопен .

Петър Петканов ще се изяви в Първия му самостоятелен концерт „Коледна фиеста” в деня, когато ще блеснат светлините на Коледната елха в Смолян, а идеята на певеца е да подари на публиката изпълнинята си от сърце и душата в навечерието на Коледните и Новогодишни празници с едничката цел да предизвика красива емоция.

Организаторите канят всички смолянчани и гости на града в РДТ на 11 декември от 18 часа, а входът е свободен.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини