От х:

Днес в x:

Ямача стана картофена нива, Хасково гости по неволя

Дъждовете обилно наводниха стадиона на Ямача и вече отложиха един мач

Наводнения заради дъждовете градски стадион на Хасково на Ямача се е превърнал в блато. Всяко излизане на него го превръща в картофена нива и мачове там са невъзможни. Това е констатацията на футболните хора в града, които са сезирали БФС , че провеждането на официален футболен мач на стадиона към днешна дата е невъзможно. А утре предстои мач на дублиращите отбори на Хасково и Ботев Пловдив на който нашите са домакини. По принуда обаче хасковлии ще станат гости по неволя, след като от БФС разрешиха мачът все пак да се проведе, но на терена на канарчетата в Пловдив. Там имали съоръжение с изкуствено тревно покритие.

Гостуването на Хасково обаче сериозно ще намали шансовете им за добро класиране в първенството на дубиращите отбори. За разлика от мъжете, дубъла върви повече от прилично, като е в средата на таблицата, а по едно време дори беше лидер.

Проблемът със стадионите не е само в Хасково. Заради лош дренаж неизползваеми са всички съоръжения в областта, включително тези в Свиленград и Любимец, където пък миналата година се играеха мачове от А група. Но пък тогава нямаше такива дъждове.

По-големия проблем пък е задаващия се провал на домакинството на мъжете на Литекс, което по програма е в събота от 14 часа. Ако дъждовете не спрат, провеждането на двубоя е повече от проблематично, коментират от хасковския клуб. Има минимална вероятност Литекс да гостува на Хасково собствения си стадион в Ловеч, но към момента и там положението е лошо. Най-вероятно двубоят ще бъде отложен за следващата година, предполагат от „Хасково“, които все пак изчакват времето и решението на Спортно техническата комисия към БФС.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Yz
    yzondjovec
    4 -18
    19:16, 8 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ан
    андрешко
    2 -8
    10:31, 9 дек 2014
    Христов има ли още абдали да ходят на мач на хаско... Виж коментара
  • 3
    Би
    бивш граничар
    9 -1
    11:07, 9 дек 2014
    има, аз ходя
Последни новини