От х:

Днес в x:

Пловдив ни показа, че футболът не е до Стара Загора

Канарчетата ни биха в Хасково с 2:1, а сега в Пловдив с 2:0


Жълто черният Пловдив показа на новобранците от Хасково, че елитния футбол не е до колене, нито пък до Стара Загора. Града под липите е единственият, който успя да падне от Хасково в тазгодишната кампания в А група, като се изключи меко казано странната ни победа над супер отбора/ за БГ/ Лудогорец, в първия кръг на първенството. След него от Ямача завъртяха 14 загуби, серия, която бе прекъсната миналата седмица със сензационен успех срещу Берое. Какъвто и ентусиазъм да е имало в хасковските редици той бе светкавично охладен от, намиращият се при това в криза, отбор на Ботев Пловдив. Канарчетата ни биха рутинно с 2:0, можеха и с повече, а пък Хасково ги улесни след като половин час игра с десет души. Педро Еуженио затвърди тенденцията хасковлии да си просят картони във важни мачове и бе изгонен за два жълти, респективно червен картон. В мача с ЦСКА подобна дивотия направи и Майкъл Тевия, като Хасково бе оставен полувреме и половина да се мъчи с 10 души срещу лидера в класирането и определено да му измъкне нещо повече от достойна загуба.

В гостуването на Ботев хасковлии играха сносно до почивката и не допуснаха гол, макар че на свой ред нямаха нито едно голово положение. Ботев пък изтърва поне три и като цяло бе по-нахъсания и видимо по-можещия да борави с топката отбор на терена. 10 минути след началото на второто полувреме Цветелин Чунчуков от домакините най-накрая разпечата хасковската врата след поредната вересия на нашата защита. Балтанов проби необезпокоявано и върна към малкото наказателно поле, където Чунчуков стоеше непокрит и от 3-4 метра нямаше никакъв проблем да вкара за 1:0. Минута по-късно бе изгонен Еуженио и положението на гостите стана неспасяемо. Лъчезар Балтанов заби втори гол в 70-тата минута, като до финалния сигнал резултатът само по чудо не стана поне 4:0. Първо Чунчуков тресна гредата, а после Цветков от чиста позиции направи непростим пропуск. Хасково нямаше за отбелязване не само голове, но и голови положения.

Нашите остават на дъното на А група със 7 точки, а следващата събота приема на Ямача възродения Литекс, който вече е трети в А група след бой над Славия с 2:0.

Стартовия състав на ФК „Хасково” за мача с Ботев ПД:
Николай Банков, Иван Скерлев, Мартин Ковачев, Костадин Ничев, Педро Еуженио, Димитър Алексиев/ Мариус Найденов/, Владислав Узунов/Дончо Атанасов/, Олег Шалаев, Майкъл Тевия/Мартин Райнов/, Вълчан Чанев, Атанас Чепилов.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ах
    ах тази любов
    16 -4
    23:21, 7 дек 2014
    скъпи приятели за хасково намерихте да пишете а нито ред за другото хасково 2012 на г-жа станкова .което няма загуба и след днешния си мач !!!не се учудвам че го нямаше номиниран и за клуб на годината...като че ли баскетбола ни е 5-та ръка...и странното е че ви пише човек който нямам пропуснат мач на хасково тук в града изключая мача с ботев а в зала дружба един път не съм стъпил,,
    но се гордея с момичетата...моля ви пишете и за тях !!!!!
    • Го
      Големец
      2 -4
      11:58, 8 дек 2014
      Какъв баскетбол в Хасково и то жени. Цялото семейство Станкови са на хранилка ДА СЕ ЗАСРАМЯТ.....Нито школа, нито едно местно момиче имат в този отбор от СКЪПО ПЛАТЕНИ НАЕМНИЧКИ...
    • Ло
      Лоранс
      3 0
      21:41, 8 дек 2014
      Вземаме си парите редовно по 2500 лева и работим здраво....Станкови вземат доста пари ама заслужено по 10000 лева на месец...Стига сте завиждали хасковлии.....











  • 2
    Op
    options
    6 -9
    01:10, 8 дек 2014
    кой ти гледа баскетбол бре приятелче.. друго си е футбола
    добре че напомни че имаше хасковски отбор..
    • Go
      gogata
      3 -7
      06:26, 8 дек 2014
      Ami gledai si futbola. Kato otide6 na stadiona v H... Виж коментара
    • Го
      Големец
      1 -5
      11:53, 8 дек 2014
      Какъв баскетбол и то жени в град Хасково. Тук в на... Виж коментара
  • 3
    Go
    gogata
    8 -5
    06:21, 8 дек 2014
    Bsketbolniq otbir na Haskovo pri jenite e nomer 1. Futbolniq tim na grada ni pri majete ne go biva.
  • 4
    Yz
    yzondjovec
    3 -5
    07:53, 8 дек 2014
    Da jivee kmata Georgi Ivanov za dostavenite ni darva za zimata. 3 kamiona 6te ni stignat za sega.Bravo Georgi ti vinagi 6te bade6 edin ot nas.Sled Nova Godina moje pak da ni zaredi6 s darva.
    • Ro
      Ro6aviq hui
      1 -5
      08:49, 8 дек 2014
      Pak namazahte bez pari da vi karat darva mangali t... Виж коментара
  • 5
    Ли
    лиско
    3 -1
    14:40, 8 дек 2014
    Кога дойдохте от селата, кога започнахте да пишете!? Нямало традиции! Традициите се създават като се започне отнякъде.Навремето Хасково имаше отбор по баскетбол- мъже в "А" група, но това беше преди 50 години. Това не попречи в елитните отбори и до днес да играят хасковлии. След година, две ще има и местни момичета в отбора.А журналистите като гласуват, да имат предвид успехите на всеки отбор!
Последни новини