От х:

Днес в x:

Три деца от Родопите с награда от международен конкурс "С очите си видях бедата"

Малките художници-победители с шефа на СД ПБЗН

 Три деца от Смолянска област обраха наградите на Международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

На тържествена церемония в Националния дворец на децата в София, първенците бяха наградени за рисунките си .

І място спечели 11 годишният Александър Чаушев от Доспат, който е възпитаник на Детския център за деца с увреждания

ІІ място спечели рисунката на 7 годишния Ахмедин Младенов, също от Доспат, който също посещава занятията на Детски център за деца с увреждания в родопския град.

ІІІ място е за 7 годишния Владислав Младенов от ЦДГ “Веселин Маринов” в село Баните.

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян ежегодно провежда областен конкурс за рисунки на деца, който е етап от Международния конкурс “С очите си видях бедата”. В конкурса участват деца от различни възрастови групи - от 6 до 15-годишна възраст, включително и деца със специални образователни потребности. Идеята да се мотивират подрастващите да повишават противопожарната си култура, да изучават правилата за действия при бедствия и да помагат на хора в беда, е намерила своето приложение в конкурса за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

В края на месец май комисия оцени постъпилите рисунки от децата на общините в област Смолян и извърши класиране в различните възрастови групи. Бяха отличени общо 15 творби на деца, които са изпратени в Главна дирекция ПБЗН - София за участие в следващия етап - Републиканско класиране.

През октомври 2014 г. Националното жури, съставено от преподаватели от Националната художествена академия, Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров”, Националния дворец на децата и представители на Главна дирекция ПБЗН разгледа и оцени 434 рисунки на деца от цялата страна.

Сред отличените творби на национално ниво в София бяха и трите деца от област Смолян.

Допълнителни награди за малките творци от област Смолян бяха осигурени от известна фирма за спортна екипировка.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини