От х:

Днес в x:

Съществува ли 13-та зодия?

Ако сте родени в периода между 30 ноември и 17 декември, то напълно възможно е да не сте зодия Стрелец, както цял живот сте смятали. Извинете, но вие сте Змиеносец, тъй като Слънцето се намира именно в това съзвездие.Оказва се, че още древните хора са знаели за него. Някои са се опитали да го включат в Зодиака.Преди няколко години уважаваният астролог Парк Канкъл доказа, че на небето всичко се е променило и трябва да се обнови цялата система за Зодиака и астрологията.Понятието за 12-знаковата астрология е въведено през 4 в. преди новата ера, но от тогава оста на Земята се е преместила лека (това явление се нарича прецесия) И сега Слънцето, напр., се намира в знака на Рибите не от 21 февруари до 21 март, както е било в древността, а половината от това време е вече в съзвездие Водолей.Освен това учените настояват, че всъщност Слънцето не прекарва равни промеждутъци от време във всяко едно съзвездие. Според новите разчети Скорпионите са онези, родени в периода от 24 до 29 ноември (да, само шест дни), Змиеносците - 30 ноември до 17 декември, а Стрелците от 18 декември до 20 януари.

 Знак с човешко лице

 Съзвездието на Змиеносеца е свързано с името на Имхотеп – египетски везир и жрец, един от най-великите лекари на древността (всъщност, първият реално велик лекар, известен на човечеството).Той е живял до 2625 г. н.е. и някои предполагат, че той първи е приложил използването на колоните в строителството. Векове след смъртта му той е издигнат в божество – египтяните са ходили в храмовете му, за да се молят за изцеление.Гърците идентифицирали Имхотеп с богът-целител Асклепий (в римската митология Ексулап), син на Аполон, възпитан от кентавъра Хирон. Когато той пораснал, се научил не само да лекува, но и да възкресява мъртвите. А символът на Асклепий е отровната змия, която се смята за един от символите на медицината.В продължение на векове легендите се преплитали и наслагвали, но се смята, че именно Имхотеп е бил единственият реален човек, на когото е наречен астрологичния знак.Представата за съдбата на човек, роден под знака на Змиеносеца, също са свързани с египетски везир. Това са знаменити строители, хора, стремящи се към мъдрост и подкрепяни от властимащите. Според някои представителите на знака Змиеносец се обличат добре, избирайки ярки цветове, а щастливото им число е 12.

 Защо астролозите са против

 Професионалните астролози възприемат предложението на астрономите за промяна на системата на зодиака, на нож. В западната астрология се използва т.нар. тропически зодиак, основан на 12-те сектора на еклиптиката. Еклиптиката е плоскост, по която Земята се върти около Слънцето; първият сектор от (от 0 до 30 градуса) – знакът на Овена, вторият (от 30 до 60) - знак на Телеца и т.н. Да, преди 2000 години това е съвпадало с едноименните съзвездия и затова знаците на зодиака са получили тези имена. Но грубо казано, движението на Земята е къде къде по-важно, отколкото съзвездията. Затова не се притеснявайте – Стрелецът си остава Стрелец .

 Сред знаменитостите, родени под знака на Змиеносеца са: Шиниъд О`Конър, Тейлър Суифт, Нели Фуртадо, Патрисия Каас, Бритни Спиърс, Джулиан Мур, Ким Бейсингър, Мила Йовович, Джон Малкович, уди Алън, Джим Морисън, Уинстън Чърчил, Уолт Дисни, Марк твен, Франк Синатра, Николай Некрасов, Александър Солженицин, Бетовен, Джейн Остин.



Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини