От х:

Днес в x:

Гимназист от НУФИ Широка лъка със златен медал от конкурса „Пиленце пее“

Златният медалист Филип, заедно с близнаците Петър и Димитър Петрови

  Единадесетокласникът Филип Синапов от Национално училище за фолклорни изкуства бе удостоен със Златен медал на Музикален и танцов конкурс „Пиленце пее – 2014” в София.

Форумът има за цел е да съхрани, обогати и да разпространи българския фолклор, а проявата е посветена на уникалната народна певица Надка Караджова.

Златният медал от конкурса „Пиленце пее – 2014” е поредното отличие за таланта на Филип Синапов и неговите учителите, които го подготвиха – Соня Балабанова и Стоимен Добрев. На конкурса Филип се представи със съпровод на двамата братя гъдулари, също ученици в НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” – Петър и Димитър Петрови.

Филип Синапов е родом от Момчилград и с голям ентусиазъм изучава родопския песенен фолклор. Той се е заел с нелеката задача да издирва и записва автентични песни от своето село Гърнати, Неделинско.

Учениците от НУФИ „ШИРОКА ЛЪКА” вече активно се готвят за традиционния Коледен концерт.

На 19.12.2014 г. /петък/ от 18.00 ч. в залата на НУФИ „Широка лъка” почитателите на българския фолклор ще могат да се насладят на нова и богатата програма, включваща изпълнения от всички фолклорни области на България.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини