От х:

Днес в x:

Фолклорен ансамбъл „Родопа” стана хит с образователни концерти в школата

Фолклорният ансамбъл „Родопа” започна поредица от образователни концерти в детски градини и училища в област Смолян, съобщи директорът на ансамбъла Адриан Петров. Те са предназначени за децата от детските градини и учениците от началния курс.

Освен с изпълнения на родопски песни и хора, музикантите по интереснен начин разказват на подрастващите за характерните особености на родопската музика и ги запознават ги с най-популярните фолклорни инструменти.

Децата пък се включват в представленията, докосвайки се до родопската музика, представена от гастролиращите по световните сцени Петър Янев, Златина Узунова и други изпълнители от „Родопа”. Концертите-уроци се посрещат с изключителен интерес от ръководствата на училища и детски градини, графикът на гастролиращите из учебни заведения фолклорни програми е запълнен за декември.

Ансамбълът вече репетира танцовия спектакъл, пресъздаващ легендата за Невястата, чиято премиера ще бъде по случай 55-годишния юбилей на формацията през февруари 2015г. Драматичният сюжет ще бъде разказан с езика на танца, а режисьор на фолклорната постановка е Адриан Петров.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини