От х:

Днес в x:

Ученици ще мерят сили в областен математически турнир

За четиринадесети пореден път Регионален инспекторат по образованието-Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България - секция Кърджали организират Областен математически турнир.
Състезанието е под патронажа на Областния управител, а председател на организационния комитет кмета на община Кърджали- инж. Хасан Азис. За участие в турнира са дали заявка близо 1000 ученици от всички общини на област Кърджали, както и голям брой от различни училища на Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград. Състезанието е за ученици от 3. до 12. клас и ще се проведе в: СОУ „П. Р. Славейков” за учениците от 3. до 11. клас и в СОУ „Отец Паисий” - за учениците от 12. клас.
Темата за всеки клас се състои от тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя ще бъде изготвена от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Жури на турнира са проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ, проф. К. Гъров - ПУ, доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономически университет Варна. На участниците от 12 клас, набрали съответен брой точки се признава отлична оценка за прием в четирите специалности на ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски”; Икономически университет Варна; ПУ – филиал „Л. Каравелов” гр. Кърджали; ТУ Габрово. За първи път Икономически университет Варна ще признае оценките на учениците от турнира, класирали се на първите три места в 11. и 12. клас, за прием в университета по желана от тях специалност и ще поеме началната семестриална такса.
Обявяването на резултатите и награждаването на призьорите ще бъдат от 15.00 часа в актовата зала на СОУ „П. Р. Славейков” гр. Кърджали, където ще бъде връчена и купата за най-добър випускник на област Кърджали.
Да пожелаем успех на всички математици!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини