От х:

Днес в x:

Какво знае Google за вас. Линкве, от които да разберете

Google знае за теб някои нещица. Ето няколко линка (от cloudfender.com), на които можете да проверите какво по-точно. Нищо лично - това са данни, с които Google разполага за всеки потребител. Без паника, можете да се скатаете до голяма степен, като настроите тук, в случай, че имате акаунт, а задължително имате, ако ползвате gmail, a да имате такъв е задължително, ако ползвате който и да е от в инструментите или приложенията на Google.

1. Kакво мисли Google за вас
За да показва подходящи реклами, Google събира данни за вас и създава профил. Можете да контролирате и редактирате информацията, Google има за вас тук: http://www.google.com/settings/ads/
Google има инструмент, известен като Google Analytics, който помага на издателите да видят кои страници сте разгледали на сайта им, колко пъти сте го посетили, колко време сте се задържали и т.н. Можете да се откажете, ако не искате да се събират такива данни за вас: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2. Къде ходихте
Ако използвате Android, мобилното устройство може да изпраща вашето местоположение на Google. Можете да видите цялата история на посетените от вас места тук:
https://maps.google.com/locationhistory

3. Какво търсихте
Google запазва всяко едно от търсенията, които сте правили. При това те записват всяка реклама, на която сте кликнали. Този списък е на разположение в настройките на вашия профил:
https://www.google.com/history/

4. Месечен доклад за сигурността и неприкосновеността на личните ви данни
Google предлага страница за дейността на вашия акаунт, в която са описани всички услуги на Google, които използвате. Можете да получавате месечен доклад, който ще бъде изпратен на електронната ви поща:
https://www.google.com/settings/dashboard

5. Приложения и разширения, които имат достъп до данните ви в Google
Страницата за дейността на акаунта ви предлага списък на всички приложения, които имат някакъв вид достъп до вашите данни. Можете да видите точно какви разрешения са издадени на приложението и да отмените достъпа до данните си тук:
https://security.google.com/settings/security/permissions

6. Изтеглете всичките си данни
Google ви позволява да експортирате всичките си данни: отметки, контакти, файлове, профилна информация, клипове в YouTube видео, снимки и още:
https://www.google.com/takeout

Бонус:
Google пази и историята на търсенията ви в YouTube. Можете да е прегледате тук:
https://www.youtube.com/feed/history/search_history

Спасителен пояс, ако параноята ви дави:
Не давайте на никоя социална мрежа мобилния си номер или на смартфона си - да влиза автоматично в акаунта ви.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини