От х:

Днес в x:

Минчо Спасов: ДПС оказва подкрепа на Борисов още преди 5 години

Дали подкрепата на ДПС към ГЕРБ ще бъде формализирана чрез изключване на депутати или чрез гласуване в ключови моменти "за" правителството от страна на ДПС е вече стратегически въпрос.

Това каза пред БГНЕС юристът Минчо Спасов, след като днес ДПС изключи от парламентарната си група депутатите Гюнай Хюсмен и Муса Палев.

Може би това е някакъв технически ракурс на подкрепата, която ДПС оказва на Борисов още преди 5 години. Тази подкрепа се проявява най-ярко в това, че инициалите Д.П. фигурират в тефтерчето на г-н Златанов като поръчител на управленски решения по времето на ГЕРБ, заяви Спасов.

Днешните събития той цитира с латинската сентенция: "Sub sole nihil novi est" - Нищо ново под слънцето! Няма драма – нещата се развиват в нормалното си русло на взаимодействието между Борисов и Пеевски, заяви Спасов.

Аргументът за изключването на двамата (заради нарушаване на политически ангажимент и джентълменско споразумение – бел. ред.) не ми се вижда сериозен, заключи Спасов.

(Изключвайки Гюнай Хюсмен и Муса Палев от парламентарната си група ДПС осигурява мнозинството на ГЕРБ в Народното събрание. Ако двамата останат независими, партията на Борисов заедно с реформаторите, АБВ и независимата Ана Баракова ще има мнозинство в зала без да използва подкрепата на Патриотичния фронт. – бел. ред.)

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини