От х:

Днес в x:

БСП оцени: Бюджет 2015 - дупка в кутията на пицата

БСП остро разкритикува управлението на ГЕРБ, като този път причина стана подготвеният проектобюджет за следващата година.

„Този бюджет не е просто постна пица, а дупка в кутията на пицата“, обяви от името на левицата депутатът Георги Гьоков.

Според БСП е тревожно намерението на ГЕРБ да замрази социалните плащания.

„По всички социални и здравни показатели сме на последно място в ЕС, имаме най-ниските заплати, най-лошото и най-скъпото здравеопазване. Народът ни е най-бедният, най-болният и най-нещастният в Европа. За това вина имат всички правителства досега, но най-сериозен принос има първото правителство на Бойко Борисов“, коментира Гьоков.

Той смята, че хората са възмутени от антисоциалната политика на управляващите. Според него властта доказва, че ще води политика не за народа, а срещу него.

„Социалната политика е сложно занимание и не е по силите на ГЕРБ и партньорите й. Видяхме ви как управлявате и хората този път няма да ви търпят три години и половина, а ще ви изгонят от управлението“, разкритикува социалистът.
Според него ГЕРБ неглижира социалната сфера и бюджетът за следващата година е на тотално замразяване и на бедността.

От БСП настояват минималната работна заплата от догодина да стане на 400 лева, добавките за деца да скочат с 10%, да има пенсионна реформа, регулярни коледни и великденски добавки за всички пенсионери, прогресивен данък и реиндустриализация на страната.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини