От х:

Днес в x:

Димитровград потърси подкрепа от Московски за проекта за лочистичен център

Кметът Димов показа на Московски проекта за изграждане на логистичния център и го запозна накратко

Кметът Иво Димов запозна с инвестицията в размер на 100 млн.лв., в която участва и международен консорциум, днес министър Ивайло Московски. Димов поиска пет от общо десетте коловоза на жп гара "Север" в Димитровград да бъдат дадени на концесия за жп терминал на инвеститорите, които ще строят логистичен център в кв."Марийново" в Димитровград. 

Московски отговори, че това може да стане, ако закона позволява. Според Димов, такава вратична съществува и коловозите могат да бъдат дадени на концесия.

От страна на министерството на транспорта няма да има пречки, аз подкрепям проекта, стига да процедурите да се съобразно закона.”, заяви още Московски.

Димов спомена пред министъра и други два важни за Димитровград въпроси - придобиване собствеността на Водната кула и проекта за ЖП надлез в Сталево.

Община Димитровград чака собствеността на Водната кула да й бъде прехвърлена

Кметът попита дари Водната кула може да стане собственост на Общината до няколко месеца. Министър Московски отговори, че това е отпаднала необходимост и при положение, че кулата не е част от запорите на БДЖ, няма причини да не се върви в тази посока.

По въпроса с ЖП надлеза на село Сталево, за изграждането на който бе поет ангажимент от НКЖИ, министърът отговори, че ще бъде записано като приоритет в инвестиционната програма. Ще се прецени дали изграждането ще стане със собствени средства или по оперативна програма.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини