От х:

Днес в x:

Ангелкова иска облекчен режим за туристическите визи

Новото министерство на туризма ще отделя средства основно за реклама и устойчиво развитие. Планира се и облекчаване на режим за някои туристически визи.
Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.

Тя и ресорните министри на съответните държави вече работят по идеята за облекчаване на режима за издаване на туристически визи за съседните ни страни, които не са част от Евросъюза. Промените на визовия режим у нас ще бъдат в рамките на ангажиментите на България като външна граница на Европейския съюз.

"Основно стартирахме разговори за Турция, Русия, Китай, Индия и други трети страни, които са целеви пазари за нас. Още в понеделник ще проведем работна среща по отношение на Турция и основно за зимния сезон", уточни Ангелкова.

Министерството на туризма прогнозира 4-5% ръст на чуждестранните туристи, като това увеличение се очаква да дойде тъкмо от посетителите от съседните на България страни.

Ангелкова съобщи, че от следващата седмица започва проверка на готовността на зимните курорти за сезона и по отношение на предлаганите от тях услуги. Сега има изключително голям интерес към скисезона у нас от страна на Турция, както и на Румъния, отбеляза Ангелкова.

Министерството на туризма вероятно ще се настани в сградата на бившето Министерство на инвестиционното проектиране, обяви още министърът.

"Щатните бройки към този момента са 120 на министерството, които сме определили. По отношение на това, че част от дирекциите бяха преместени в Пловдив, основната сграда, централната администрация, ще бъде в София. В Пловдив в никакъв случай няма да се закрива и няма да се местят хората, които вече имат изграден капацитет. В момента обсъждаме дали дирекции, дали отдел ще останат в Пловдив , но няма хората, които са от Пловдив и които работят там и са се доказали като експерти, да бъдат отново местени", заяви Ангелкова.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини