От х:

Днес в x:

Кърджалийският дисидент Пламен Даракчиев е назначен за парламентарен секретар на МО

Кърджалийският дисидент Пламен Даракчиев е назначен за парламентарен секретар на Министерството на отбраната. Той е предложен от Реформаторския блок.
Даракчиев бе кандидат за евродепутат – №8 в листата на Реформаторския блок.

Работел е като журналист в Кърджали между 1985 и 1990 година. Един от създателите на СДС в града край Арда.

“Моето лично мнение е, че военното разузнаване трябва да предаде на Комисията по досиетата въпросните 33 000 архивни единици”. Това сподели в профила си във Фейсбук парламентарният секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев. Но според него “чужди граждани, агенти на някогашните разузнавателни служби на БНА” не бива да бъдат оповестявани публично. “В изпълнение на закона” обаче ще бъдат осветени всички българските граждани.

“Освен това службата трябва да изпълни и другото изискване на закона — да предаде списъка на всички, които са работили или работят в нея след 10 ноември — от началник сектор до ръководител на службата. И съответно са принадлежали към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА да бъдат публично оповестени”, изтъкна Даракчиев.
По думите му обаче съпротивата срещу това решение е огромна. Въпреки всичко обаче той е оптимист, че този проблем ще се разреши. Причината – “не мога да си представя, че отново ще се окажем безсилни пред този проблем. Тъкмо обратното, министър Ненчев е категоричен, че законът трябва да бъде изпълнен и ние, неговия екип трябва да си свършим работата”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини