От х:

Днес в x:

Марица-изток 2 е най-големият замърсител в Европа. Преглед на печата

„24 часа": Калфин срещу ГЕРБ: Малко е 200 лв. данъчна отстъпка за семейство с дете

"Предлаганата от ГЕРБ данъчна отстъпка от 200 лв. на година за родители на дете е символична и без значение за семейството." Това коментира вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин по повод обявената от шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова идея.

"Възможността за намаление на данъците на работещи родители, докато децата станат на 20 години, е един добър вариант и бих го подкрепил, но в друг размер", обясни Калфин.

 

„Труд": Отменят прихващания в КТБ със задна дата

Депутатите от бюджетната комисия в парламента гласуваха единодушно на второ четене рестрикциите за прихващанията на клиенти в КТБ. Според решението им няма да се признават този вид операции, направени след цесия на депозит в банката и заявени по време на специалния надзор на институцията.

Според един от вносителите на промените Менда Стоянова (ГЕРБ) целта на законовите промени е не бъдещият синдик на КТБ да атакува в съда прихващанията, а недоволните от отмяната им клиенти да се жалят пред магистратите.

„Монитор": ДАНС с мегаакция срещу Ислямска държава

Жандармерия, полиция и служители на ДАНС проведоха вчера мащабна акция, която трябваше да установи последователи на радикалната организация Ислямска държава у нас. Операцията се проведе в ромските махали на Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, а няколко ходжи и имами бяха задържани.

Агентите нахлули първо вчера рано сутринта в циганския квартал „Изток" в Пазарджик, след като получили сигнал за следи от терористичната организация там. Акцията била разпоредена от Специализираната прокуратура по образуваното ново разследване срещу духовния лидер на мюсюлманите в квартала Ахмед Муса Ахмед, който бе осъден по т.нар. ислямистко дело на 1 година лишаване от свобода за проповядване на радикален ислям.

 

„Сега": "Марица-изток 2" е най-големият замърсител в Европа

България оглави поредна срамна класация - държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух. Това показва разпространено вчера проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., което оценява щетите от замърсяването и чистота на въздуха във всяка една страна.

 

„Дума": Арестуваха ходжи и имами в 5 града

ДАНС, МВР и прокуратурата проведоха спецакция в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Асеновград и Смолян. Над 40 адреса бяха претърсени по подозрения за проповядване на антидемократична идеология.

В Пазарджик арестуваха АХмед Муса Ахмед, който е единственият, получил ефективна присъда за разпространение на радикален ислям по делото срещу 13-те имами. В ромския квартал "Лозница" в Асеновград на разпит в районното управление на полицията бе изпратен ходжата Стефан Димитров. Жилището му беше претърсено, а полицаите са иззели компютър.

Ромските пловдивски квартали "Столипиново" и "Шекер махала" също бяха обект на масирани проверки. Засилено полицейско присъствие имаше в хасковския квартал "Република".

От прокуратурата обявиха, че ще дадат повече информация, когато е ясно, че няма с какво да се застраши разследването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини