От х:

Днес в x:

Арестуваната жена при акцията на ДАНС в Старцево била куриер под прикритие

Единият от двамата задържани мъже при съвместната спецакция на служители на Агенцията за национална сигурност /ДАНС  /и прокуратурата в златоградското село Старцево е имам, научи "СмолянБГвести" от неофициални източници.

Третият задържан при операцията в родопското село е жена, която била собственик на търговски обект. Тя използвала магазина си като прикритие, изпълнявайки ролята на куриер за пратките- религиозни и други материали, които групата използвала за дейността си.

При обиските в родопското село те са иззети, а двамата мъже и жената задържани от службите. Мащабната акция се проведе рано сутринта днес /25 ноемвир/ ударно на територията на няколко области- Смолян, Пазарджик, Пловдив и Хасково в търсене на поддръжници на „Ислямска държава" и разпространители на радикален ислям.

До края на днешния ден единствената официалната информация остана прессъобщение на интернет страниците на Главна прокуратура и ДАНС със следното съдържание:

От 7.00 ч. на 25 ноември 2014 г. се провежда специализирана операция от Прокуратурата на Р България, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по Глава I от Наказателния кодекс (чл. 108 ал. 1 от НК) и Глава XIV (чл. 407 от НК). Операцията се провежда в градовете Пазарджик, Пловдив, Смолян, Асеновград и Хасково.

До настоящия момент  са извършени претърсвания на над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства.

Към момента продължават процесуално-следствените действия.

Работата на прокурорите и агентите на ДАНС се подпомага от силите на жандармерията.

Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато това не застрашава действията по разследването.

СмолянБГвести.нет



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ня
    някой далеч
    1 -1
    00:58, 27 ное 2014
    ЕЕЕЕЕЕ най после, много дълго време чакахте...Браво дано не каже някой стига. На много това не им харесва...Какво прави до сега правителството..Да се порърси отговорност и на тези ,който ги
    укриваха.
  • 2
    Мн
    Много близо
    2 0
    23:01, 10 дек 2014
    някой далеч... Да не отидеш толкова далеч, че никой да не може да те намери....
Последни новини