От х:

Днес в x:

Българите във Великобритания вземат с 253% повече пари

Българските имигранти увеличават с 253 процента доходите си във Великобритания заради данъчни облекчения.
Данъчните кредити, предоставяни на имигранти от Европейския съюз, им помагат да печелят значително повече, отколкото в родината си, показва проучване на мозъчния тръст "Оупън Юръп", предаде БНР.
В него се посочва, че доходите на българските глаждани, дошли на Острова, може да скочат над два пъти и половина.

Данните на "Оупън Юръп" показват, че имигрант с две деца, който получава минимална работна заплата от 196 британски лири на седмица, може да я увеличи с още 330 паунда от данъчни облекчения.
От организацията изчисляват, че ако средната седмична заплата в България е 149 паунда, то приходите на българския имигрант в Обединеното кралство ще скочат с цели 253 процента.

Дошлите от Испания ще прибират в джобовете си с 45 процента повече пари, докато увеличението за поляците е 95 процента.

Разкритията подновиха критиките към правителството на Дейвид Камерън, че позволява нископлатените имигранти да бъдат субсидирани от британския данъкоплатец.

Данните ще подсилят и доводите на управляващите консерватори за затягане на имиграционния контрол.

"Министър-председателят е прав, като се фокусира върху миграцията извън ЕС, но така също и върху миграцията вътре в организацията. През последните 18 месеца тя се удвои и това води до увеличен натиск върху обществените услуги, училищата, пътната инфраструктура и наличието на жилища", посочва Джеймс Брокеншър", зам.-вътрешният министър, който отговаря за имиграцията.

Преди дни стана ясно, че броят на румънците и българите, които пристигат във Великобритания, за да работят, е достигнал нов рекорд - 189 000 души.

От "Оупън Юръп" отбелязват, че запазването на данъчните облекчения за чужденци е необходимо, за да бъде осигурено свободното движение на трудова ръка в ЕС, която е важна за британската икономика.

Мозъчният тръст обаче съветва европейските имигранти да не се ползват от данъчни отстъпки през първите пет години от престоя си на Острова.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини