От х:

Днес в x:

Дървото ще строи къщурки по американски

Ани Дияна и Цвети показват бяла спретната къщурка по американски


Дървото вече има обучени кадри, готови да строят бели спретнати къщурки по американски тертип. Това ще рече еднофамилни къщи на един или два етажа, с двор колкото на прогимназия. Проект на този стандарт днес представиха едни от най-големите строителни таланти на хасковската строителна гимназия - многократните лауреатки на национални конкурси Диана Димитрова, Цветелина Костова и Анна Кайрякова от 12 Б клас и паркостроителния специалист от 12 в Георги Янев. Днес децата представиха план на „Съвременната къща“ във всичките му фази-идейна, техническа и работна.

Характерното на „Съвременната къща“ е, че застрояването в имота е типично по американски – не повече от 20 % от общата площ. В цифри това е на 1057 кв.м имот, къщата да заема не повече от 160 кв/без да се брои разгърнатата площ/, а останалото да е за открити басейни, кухни, барбекюта и прочие щатски глезотии. Може да няма кой знае колко стаи, но задължително има три спални-за децата и по една за родителите, когато им омръзнат креватните удоволствия, които казват, янките практикуват най-вече в петък. Приликата на американския стандарт с Хасково е в заложените 5 % наклон на терена, вместо класическия равен. Тук има хълмове, но пък може би за това еднофамилните имоти на тях заемат доста повече от 1000 квадрата. Справка Ямача.

Обученията на ученици от строителните гимназии в страната е по много нашумелия в строителния бранш проект „Аз мога да строя“. Чрез него на бъдещите строители се дават практически умения за проектиране, в тясно сътрудничество с бизнеса, което впоследствие ще им помогне да се реализират на пазара на труда.

Г.Христов

Момичетата са топ-строителките на Иван Асен 2
Заедно със специалиста по парковете Георги Янев
Анушка Вальова и представляваната Камара на строителите е дългогодишен партньор на хасковската строителна гимназия
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    До
    До Иван
    7 -3
    12:19, 25 ное 2014
    Че то и сега никакъв чеп не става от това даскало. Имам предвид че си е пълна трагедия там.
  • 2
    Ат
    Атанасова
    1 -1
    13:54, 25 ное 2014
    Браво на журналиста за заглавието - Дървото!!!Поклон на всичките му преподаватели!
  • 3
    Ап
    Апостол
    1 0
    16:34, 25 ное 2014
    „Аз мога на строя"?1?1
  • 4
    Ма
    мариела
    0 0
    11:12, 1 дек 2014
    Здравейте искам да кажа , че е училището не е толкова пропаднало колкото мислите . Сега образованието никъде не е на ниво .

Случаен виц

Последни новини