От х:

Днес в x:

Смолянски деца с награди от VII Национално състезание по природни науки

Първо и девето място заслужиха Никол Милевска и Илияна Сурчева от ОУ ”Иван Вазов” на VІІ-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки, което се проведе в Кюстендил. В него участваха 60 деца от от 5 до 10 клас от цяла България. Възпитаничката на ОУ ”Иван Вазов” Смолян Никол Милевска спечели първо място и златен медал, заедно със съотборниците си- Ивайло Стоянов (Видин), Ивайло Александър Кърцъков (Ямбол), Димитър Георгиев (Сливен), Емили Венциславова (Перник) и Иван Стоянов (Бургас),

Темата на състезанието за учебната 2014/2015 година бе „От античната керамика до платната на Майстора”, а сред ключовите критерии за класиране, освен изчерпателни и компетентни знания, бяха и умението на децата за работа в екип.

Всички ученици получиха сертификати за участие, както и награди от МОН, издателствата „Просвета“ и „Анубис - Булвест 2000“. Учениците бяха мотивирани и подготвени за участие от ръководителя на отбора – Валентина Тодорова - преподавател по химия и биология в VI ОУ ”Иван Вазов” Смолян.

Най-добре представилите се състезатели се предлагат от Националната комисия на МОН за участие в Олимпиадата по природни науки на Европейския съюз, която ще се проведе през март-април, 2015 г. в Австрия.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини