От х:

Днес в x:

Транспортен хаос заради гръмнала Кърджалийска

Поредната авария затвори Кърджалийска

Гръмнал на две места водопровод в 40-метров участък затвори за пореден път многострадалния бул. "Освобождение", където авариите вече са повече от асфалта. Настилката там се състои предимно от кръпки, към които се прибавят нови две точно под Оранжевия мост. Бликналата като гейзер принуди ВиК и общинска полиция да затвори изцяло улицата за спешен ремонт, понеже от магистралния фи 350 се водоснабдява целия център и всичко около "Илинден". Затапването обаче допълнително омота и без това омотаната транспортна схема на излизане от града в южно направление. Всичко идващо от центъра се пренасочваше по обходни сокаци през "Македония" и "Драгоман" с цел добиране някак до бул. „Илинден“ от другата страна на кв. Овчарски. Особено гостите на града се бъркаха масово, като по-късметлиите стигаха до бул. "България", където с кратко указание заобикаляха през бул. "Васил Левски" до Захарната. По-неориентираните пък се връщаха до заградителната кола на общинска полиция, паркирана до хотел „Ретро“ за поредно жалостиво питане накъде да карат. В капана попадаха обаче и същински хасковлии от „Младежки хълм“, които са свикнали да се включват в Кърджалийска през улица "Лонгоза". Тя обаче се влива точно в затапената отсечка и ругаейки под нос хората се връщаха да заобикалят от самия край на "Илинден", за да намерят безпроблемно излизане в Кърджалийско направление. Тия, които отиваха към центъра бяха улеснени, понеже все пак "Панорама" не бе засегната от ремонта.

Това е N-тата авария по бул. "Освобождение", която средно месечно пука по десетина пъти водопровода си, оплакват се обръгналите водомайстори. Този път етернитовата тръба гръмнала мащабно на две отделни места. Дупките били толкова незапушваеми, че от „Водното“ взели радикално решение да поставят в засегнатите участъци по 4 метра чисто нови полиетиленови тръби. Проблемът обаче е, че съседната тръба е още от Втората световна война/или малко след нея/ и се очаква и тя всеки момент да даде фира.

За да компенсират очертаващото се безводие, от ВиК пуснали алтернативно водоподаване, което захранвало рисковите участъци, макар и с по-малко налягане. Очаква се до късния следобед аварията да бъде отстранена и движението по Кърджалийска възстановено.

Г.Христов

Един от гръмналите участъци бе малко зад Оранжевия мост
Друг бе 40 метра по-назад, до отбивката за близкия хотел
Заради цъфналата отвсякъде тръба, ВиК се принудили да слагат чисто нова
Булевардът бе отцепен от ул. "Панорама" до кръстовището с "Илинден"
В този участък белезите от ВиК аварии са през няколко метра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Кр
    Крум
    5 -4
    15:28, 24 ное 2014
    Много на място си го е използвал човека- според тебе какво значи сокак а, бай Спиро?
  • 2
    12
    123456_1416850894
    11 -1
    19:41, 24 ное 2014
    Ха ха нещо много се подпали
  • 3
    Ст
    Странджата
    7 0
    06:30, 25 ное 2014
    Отива един чиляк при доктор и вика Докторе, стерилен съм. Еми,трябва да направим изследване и после да мислим за лечение. Няма нужда,доктор,вика нашия. И бащата беше стерилен ,и дядото,
    Бог да го прости беше стерилен. Погледнал го учудено доктора и благо го запитал...от къде си улум?. Тихо нашия казал от Хасково!.
  • 4
    4o
    4onkova
    17 -1
    06:47, 25 ное 2014
    lapai barzev lapai i tazi shaika okolo teb da vidim do koga no ima gospod niama hair ot tezi pari
    • Ба
      Бай Иван_1416915200
      13 0
      13:31, 25 ное 2014
      Браво бе имало и свестни хора в тоя град.
  • 5
    Зр
    Зрителя
    11 0
    17:55, 25 ное 2014
    Чудя се на тия нахалници от ВиК докога ще демонстрират гьонсуратлък и нахалство знаейки колко са некадърни и крадливи, докога ще говорят за миналото небивалици без да смеят да обелят и дума за настоящето и делата си
Последни новини