От х:

Днес в x:

Към съдията с любов: На баба ти за*ника

Разлютеният Демирев спомена роднините на съдията


Състезателят по дрифт Иван Демирев от Димитровград показа примерен начин за достойно приемане на загубата. След края на неговия тур в националната купа по дрифт, провеждана в Хасково, на висок тон той поиска обяснение от съдийската комисия за отредената му загуба с 3:7 от шампиона Павлин Пеев.

Според Демирев, резултатът бил равен. Когато му обясниха, че е изправил два дрифта, Демирев изригна звучно към съдиите : Изправих на баба ти за*ника.

После без ни най-малко да се притеснява, че на трибуните пред него има и непълнолетни, продължи с благословии по максималната 10-та степен от скалата на псувните. Ако не друго, тирадата можеше да оправи съня на футболните рефери, свикнали най-сочното от фенския лексикон да е запазено за тях. За разлика от футбола, обаче Демирев се размина даже без жълт картон, може би защото „приказката” със съдията се водеше на малки имена. Темата с роднините по права и съребрена линия вероятно ще се изяснява по-късно и на маса.

Специално за дрифта се оказа, че съдиите могат по много начини „ да сгазят лука”, защото, както се изрази зрител, критериите са малко като в художествената гимнастика - някой вижда нещо, което може да не е видяно от никой, включително и самия състезател. Демирев например бурно оспори не само изправянията на кривата на дрифта, ами и предполагаемото излизане от трасето, заради което получи наказателни точки. При това димитровградчанинът репликираше с правилника, който позволява една от гумите да настъпи тревата. Но, както прозвуча от заключителната му пледоария, май се убеди, че критериите за шампиона и тези срещу него изглежда се прилагат по различен начин. Както впрочем и в повечето спортове.

И без крамолите, днес на картинг пистата бе напечено. По регламент 16-те най-добри пилоти допуснати до гонката тръгваха гума до гума. Заради изравнените сили пък, завършваха броня до броня, като в някои ситуации колите направо се засичаха, при това в най-критичните участъци за правене на дрифта – завоите. По трасето направо миришеше на гума и катастрофа, но за щастие си остана само с аромата на изгорял каучук.

Купата на България в Хасково затваря дрифт сезона за годината и затова се провежда само в един кръг. Участваха 16-те най-добри пилоти от Хасково, Пловдив, Велико Търново, Кърджали Стара Загора и др., като изборът на Хасково за домакин е заради много обичаната от пилотите писта тук. Тя е с остри и технични завои, които са рай за любителите на дрифта. Най-общо казано техниката се състои от фино балансиране между газта и спирачката с цел в завоя да се влезе със задницата на автомобила. За успеха на начинанието, обаче са жизнено необходими задни колела. Освен при пилотите, те са задължителни и у автомобилите и може би затова турнирът бе като фестивал на задно-предаващото БМВ. Единственото изключение в баварския автопарк бе един Нисан Силвия. Мерцедесът, който също е със задно предаване тази година кой знае защо излязъл от дрифт-надпреварата.

Г.Христов

Според съдиите, Демирев изправял дрифта
Гонката се съпровождаше с люта пушилка
...и пилотиране броня до броня
Която понякога завършваше и броня в броня

Участваха 16 пилоти от цялата страна
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Аз
    АЗ СЪМ БЕ
    20 -18
    19:57, 23 ное 2014
    Иван Демирев се е доказал от дълго време. Скапаните съдии не заслужават да са там дори не мога да ги нарека и съдии те са 3-ма смешници които тръгнали да ми оценяват хората искат шоу, а не места. В България няма нищо честно, но нали и за това сме българи все пак да живеем по този начин. Иван винаги ще е победител даже и да не ви се иска.
  • 2
    Ру
    Русев
    9 -2
    15:10, 24 ное 2014
    Тъп селянин. Не можем се оправим заради такива идиоти никога...
    Щом има някакви претенци(към съдиите) да подаде жалба ли каквото и да е не да си изкарва просташкия нрав...
  • 3
    Ло
    локомотива
    8 0
    21:17, 24 ное 2014
    не обвинявайте ВАНЧО ТАТРАТА,той израсна в квартал марийно,как няма да псува
Последни новини