От х:

Днес в x:

Авиокомпания отмени полет заради предсказание

Бразилската авиокомпания ТАМ е сменила номера на един от полетите си, след като популярен в страната гадател, предсказал, че той ще се разбие малко след излитането, предаде Франс прес.

Жуселиньо Нобрега да Луз обявил, че полет JJ3720 на авиокомпания ТАМ ще се разбие на 26 ноември в 10.30ч. по Гринуич, малко след излитането си от международното летище "Конгонас" в Сао Пауло на път за бразилската столица Бразилия. Той провидял, че машината ще има проблеми с двигателите и ще се разбие в сграда на булевард "Паулиста", главна пътна артерия на Сао Пауло.

Гадателят дори заверил предсказанията си при нотариус. Тогава авиокомпанията ТАМ решила да смени номера на полета и го прекръстила на JJ4732, уточнява БТА.

Безопасността и сигурността са ценности, към които компанията се придържа, ето защо тя взе предвид подадения сигнал за тревога и ще следи внимателно самолетите си през посочения период, се казва в изявление на ТАМ.

Според регионалната служба за авиационна безопасност в Сао Пауло и според пилоти обаче самолетите не прелитат над булевард "Паулиста". Бразилската преса допълва, че предсказанието на гадателя всъщност касаели 26 ноември 2005 г.

Гадателят твърди, че е предсказал смъртта на принцеса Даяна, на пилота от Формула 1 Аертон Сена, както и на кандидата за президентския пост на Бразилия Едуарду Кампуш, загинал в самолетна катастрофа през август. Гадателят обаче не отгатна резултатите на президентските избори през 2006г. и беше казал, че през 2008 г. ще бъде създадена ваксина срещу СПИН.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини