От х:

Днес в x:

Първанов: Най-заинтересовани от изчезването на тефтерчетата са ГЕРБ

В изчезването на записките на Филип Златанов няма нищо случайно и в случая се вижда дългата ръка на този, който е заинтересован да ги няма тефтерчетата на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликтите на интереси. Заинтересованите са много, имената им са на страниците, но най-заинтересовани истината да не излезе наяве са ГЕРБ.

Това заяви лидерът на АБВ и президент (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов пред Би Ти Ви. Формацията подкрепя правителството на Бойко Борисов и има вицепремиер - Ивайло Калфин.

Бележниците на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси изчезнаха в началото на ноември и все още не е известно къде са. Оттогава стана известно, че те са били преправяни и инициалите Д. П., които прокуратурата скри, са станали на числото 10.

Според Първанов "дали има тефтер или не е подробност, не маловажна, но със сигурност такъв стил е имало, но не само при ГЕРБ. Да не би при последното правителство да не е имало – ние станахме свидетели на безброй политически уволнения", заяви той.

Първанов не се отказа и от думите си от 2010 г. – че лидерът на ГЕРБ е бил "слаб премиер". Той обаче изрази надежда, че това няма сега да се повтори.

Първанов посочи и няколко причини за участието на АБВ в управлението и обяви, че движението е "социален коректив". "Първо, защото България трябва да има правителство и да не вървим към нови избори, защото това би било съкрушително. България има нужда от добро и стабилно управление. В това отношение, ние сме близо до идеята на ГЕРБ за стабилно управление", каза Първанов.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ УЙ
    2 0
    17:50, 22 ное 2014
    Имах едно тефтерче с всичките си варшавски и натовски бройки,обаче жена ми го е барнала и се прави на ударена.но като я наблюдавам не може а се побере в кожата си.абе майната му на това тефтерче,но имаше дълъг списък след брака ни и лошо.
Последни новини