От х:

Днес в x:

Харманли изхвърли бракоразводните адвокати

Харманли празнува накуп 37 златни сватби


Харманли няма нужда от бракоразводни адвокати, а и да е имал някога, те са прекратили практиката си поради липса на работа. Просто в града разводи няма, гордо обявиха самите харманлийци, докато представяха днес своята гордост - 37 златни двойки, с 50 години съвместен семеен живот. Традицията на почитане на златните сватби е от 2000-та, но досега годишно излизаха по 10-15 половинвековни брака. 1964-та година обаче явно е била специална за минаващите под венчило, защото 37 двойки посрещат 2014-та все така женени и влюбени.

Цифрата е впечатляваща, още повече, че става дума само за Харманли, а не за общината. В нейните села разводът бил още по-рядко явление и там наистина хората се женели, докато смъртта ги раздели.

Инициативата на демократичния съюз на жените от 10 години е привлякла и самата община Харманли, като не е имало година, в която кметът Михаил Лисков да не уважи празненството в харманлийското НДК. И днес градоначалникът не направи изключение и дойде направо от строителен обект, като дали заради вълнението, едва успя да изчете специалния си поздравителен адрес. Нарече хората пред себе си „50 години Харманли“, а чувството да си жива история на града разсълзи събралото се златно поколение.

Тайната на щастливите им бракове била в...говоренето. В това бе убедена златната съпруга Данка Димитрова, която обичливо гледаше мъжа си Васил и отговаряше от негово име на въпросите. „Хората трябва да си споделят, колкото по често, толкова по-добре“, казва Данка и описва ситуации, в които казаното слово спасява положението. Чувството, че вкъщи разговорът тече само в една посока, най-после бе нарушено от Васил, който накрая попадна на по-мълчалив събеседник /репортера/. Получил минутка пауза от жена си, бай Васко изсипа 4-томник с обяснения за щастието в семейството. Говоренето явно е патент и ключ към дълголетието на семейство Димитрови.

Така и не се разбра каква е тайната на най-личния юбиляр на събитието - местния винен бос Никола Зайчев. Заедно със съпругата си Дияна и той направил половин век под брачна халка. Подобно на още 20 двойки, включително и бившия кмет Слави Колев, и Зайчеви били възпрепятствани да присъстват от здравословни проблеми.

Тържеството завърши с празнична вечеря, подаръци, цветя и торта от организаторите - община Харманли и Демократичния съюз на жените.

Г. Христов

За Данка и Васил тайната на успешния брак е в говоренето
...и в усмивките
Кметът Лисков не пропусна събитието
Децата от ОДЗ Пролет поздравиха щастливите юбиляри
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    колье
    10 -7
    20:10, 21 ное 2014
    Е как ще има като един на друг си таковат жените в Харманли :)
  • 2
    Da
    danio
    1 0
    10:59, 22 ное 2014
    daaa radnevskata grypa,ebat si jenite mejdy tqx si i posle sediat po moabeti na edna masa i se prestryvat 4e ni6to ne se e sly4ilo
  • 3
    Ня
    някой
    4 -1
    12:18, 22 ное 2014
    Толкова хора познавам от Харманли дето са разведени и с втори брак че нямам думи.
  • 4
    ..
    ..._1416686397
    1 0
    21:59, 22 ное 2014
    Една хубава новина да има в този сайт и пак ще се намерят хора, които да плюят.
Последни новини