От х:

Днес в x:

Пациент със съмнения за ебола е в болница в София

Министерството на здравеопазването потвърди информацията в медиите, че български гражданин със симптоми на ебола и пристигнал от рисковата Сиера Леоне, е настанен във Военномедицинска академия за изследвания.

Днес в Министерство на здравеопазването постъпи информация от МБАЛ "Токуда" АД за български гражданин с грипоподобни симптоми пребивавал в последния месец в Сиера Леоне. Пациентът е прегледан и преценен като случай подлежащ на клинично наблюдение, се посочва в съобщението. Поставен е в режим на изолация във Военномедицинска академия (ВМА).

Съобразно приетите протоколи за действие препоръчани от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) здравните власти и СРЗИ са предприели необходимите действия по установяване и изолиране на лицата, които са били в контакт с пациента. Тези мерки ще бъдат в сила до получаване на резултат от вирусологичното изследване, което ще излезе в късните часове на тази нощ.

В Министерство на здравеопазването функционира щаб, който поддържа постоянна връзка със Столична районна здравна инспекция (СРЗИ), ВМА, МБАЛ "Токуда" АД, Национален център по заразни и паразитни болести и вирусологичната лаборатория към него.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини