От х:

Днес в x:

5 континента оцениха магията на хасковския куклен театър

Таня Евтимова прослави хасковския куклен театър по света

Световно жури от 5 континента постави в топ 3 хасковския куклен театър "Дани и Деси", а постановката им Пеперудена Магия бе оценена от над 160 представления. Те бяха представени на най-големият световен форум за куклени театри HARMONY WORLD PUPPET CARNIVAL BANGKOK, Тайланд, през последните 10-тина дни. Участваха групи от над 80 държави в света. Всред тази жестока конкуренция изпълнението на режисьора Таня Евтимова по приказка на Мая Дългъчева обра куп награди. Освен престижната номинация хасковлии взеха и приза за Най-добра авторска музика, дело на Деси Димова.

Големият културен форум в тайландската столица обедини в своя афиш различни спектакли, реализирани чрез изразните средства на куклено- театралното изкуство - традиционни, улични, танцови,куклени спектакли за деца и за възрастни, , както и видео- и филмови продукции. За финалния кръг освен най-доброто от света, пробиха и 50 постановки на тайландски автори, които разчитаха на старата максима че „у дома и стените помагат“. Пеперудена магия обаче обори максимата и се класира в тройката след оценката на професионалното жури в лицето на американския режисьор Джери Бикел, филмовият и тв режисьор Род Петрович от Европа, режисьорът Сид Ахмед Медах от Африка, професор д-р Сианто Кар от Азия, куклената актриса Алехандра Кабайеро от Южна Америка и продуцентът Киацуда Пиромиа от Тайланд.

Частният театър „Дани и Деси“ са добре познати особено на малките хасковлии, които от години се забавляват с техните представления в детските градини. В репертоара на театралите влизат постановки както по български народни приказки, така и на утвърдени световни произведения, но също така и автентични авторски текстове, дело на екипа. Двигателите на театъра са съпрузите Таня и Атанас Евтимови.

Г.Христов

Театърът е любимец на децата от бебешка възраст
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ру
    Румяна Харадинова
    0 0
    11:12, 9 дек 2014
    Чудесни сте, Танче! Поздравления за наградите и за скрития зад тях творчески пламък. С пожелание и за бъдещи успехи.Румяна

Още новини

Последни новини