От х:

Днес в x:

Пожарникари-менте разузнават жилища в Хасково

Блок 5-9 попаднал под наблюдението на фалшиви пожарникари

Неизвестни лица, представящи се за пожарникари, звънели на вратите на хората и искали да „проверяват“ апартаментите им под претекст да реагират бързо при евентуален пожар в зимния сезон. Особено се интересували къде живеят възрастни или трудно подвижни хора под благовидния предлог, че тяхното спасяване е по-проблематично при евентуален инцидент. Тия дни обект на интереса им станал блок 5-9 на улица „Страшимир“, сигнализира нашата читателка с име Добрева, която предполага, че става въпрос за схема за измама. Или вероятно за крадци, които разузнават територията на бъдещия си удар.

От блока звъннали в пожарната, откъдето отрекли, че това са техни служители. Въпреки това много, особено по-възрастни хора, с присъщия им респект от властта, сътрудничели на „инспекторите“ и отговаряли на техните въпроси. Предвид евентуалната измама, читателите ни изразяват надежда, че „компетентните органи ще се ангажират“.

Пред въпросния блок на „Страшимир“ напоследък наистина се „мотаели“ много непознати лица, разкриха постоянни наблюдатели от градинката в междублоковото пространство. В групата на „наблюдателите“ били включени жители, комшии и роднини на техни комшии, плюс водачите на многобройните МПС-та от обширния паркинг пред блока. Не всички живеят в него, но се знае кой откъде е, многозначително натърти един от хората на пейката. Заради ранния час обаче големият блок бе почти безлюден и не срещнахме човек, когото бил посетен лично от „инспекторите“. Никой обаче не се учудваше. „След това, което се случи в Малко градище, /пребиването на възрастни хора по време на обир б.а./, вече нищо не може да ни изненада“, коментира жена на средна възраст представила се като Нели. Дядо Стоян пък бе по-краен - ако ми паднат, така ще ги зачаткам....

Проверката на място потвърди още, че легендата с пожарникарите е необходима, защото 4-те блока са недостъпни отвън и влизането в тях става само с ключ или с отваряне отвътре след след съобщение по домофоните. Обстоятелствата в отделните входове пък са различни - в някои асансьорите се задействали по обичайния начин, но по думите на живеещи имало и такива, където това става с чип. Част от вратите на апартаментите са блиндирани, но другите са обикновени дървени. Поне по твърденията на случайни минувачи, скоро не се е чуло в квартала да има кражба, но затова пък пияни - бол. Наблизо имало денонощен магазин и късно работещ бар.

Справка с хасковската пожарна потвърди, че проверки за безопасността на жилищните сгради преди началото на зимния сезон наистина се правят, но инспекторите винаги са униформени и се легитимират с документи. Влизането в жилищата става пък само и единствено с личното съгласие на стопанина, без да се подразбира заради униформата. Между другото това е недопустимо и за полицията. Без съгласието на собственика това може да стане само с прокурорска заповед. 

Г. Христов

Проверявали за възрастни хора, уж да ги спасяват от пожар
Живущите се опасяват, че ще станат жертва на измама или обир
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Za
    zapoznat
    7 -25
    14:52, 18 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Me
      mera
      28 -4
      15:01, 18 ное 2014
      Точно из тези блокове няма ц*****, така че най-вероятно БЪЛГАРИН е този,дето е написал на колата си Русия !
    • Ис
      истината
      26 -7
      15:45, 18 ное 2014
      Този които е написал Русия на колата си е по българин от теб.А като те гледам че и на маимунеца пишеш се съмнявам да си такъв.А ако имаш кола си напиши на тваята ЧАЛГА ТАПАК.
    • Za
      zapoznat
      6 -21
      15:49, 18 ное 2014
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Сс
      сссссс
      5 -3
      18:21, 18 ное 2014
      Мърда нещастна си ти, а не запознат.
  • 2
    Ни
    нино
    19 0
    14:57, 18 ное 2014
    Трепете ги тия идиоти.ще се представят за пожарникари.не трябва да са сред живите теци некадърници.
  • 3
    Di
    dido_1416317176
    14 -3
    15:26, 18 ное 2014
    а бе zapoznat какви ц***** те гонят.Да не си препушил !
  • 4
    Мл
    младен
    9 0
    19:03, 18 ное 2014
    затова влезе ли ти в къщата такъв -стреляй го.никой не го е канил.частната собственост си е неприкосновена.майка си ли търси там„„„„е оправете я тази държава,че сами ще я оправим заедн с властимащите
  • 5
    Хи
    ХИТЛЕР
    13 -1
    19:34, 18 ное 2014
    Идвам с голямата лопата да изчистя българия за един ден...
    • Ss
      SS_1416344016
      2 -1
      22:53, 18 ное 2014
      Зиг хайл!!
  • 6
    Ва
    василев
    5 0
    21:56, 18 ное 2014
    Христов стига с тия глупости "прокурорска заповед".Всичко е от компетенциите на съответния съд,т.е. съда разрешава обиск,претърсване или изземване.ЗАПОМНИ го!
  • 7
    Pe
    pensioner
    1 0
    22:10, 18 ное 2014
    tova e politikata na darjavata da uni6toji pensionerite za da grabqt pove4e nali izgoniha mladite
  • 8
    Въ
    ВЪПРОС КЪМ ИСТИНАТА
    0 0
    18:25, 23 ное 2014
    А тоя големия българин,дето е толкова голям българин,защо е написал на колата си Русия а не България...!@!@!@

Още новини

Последни новини