От х:

Днес в x:

Мъж пропадна в Марица в непрогледна тъмница

Пак заради пропаднал бряг, друг автомобил цопна в Марица през август

Мъж пропадна с колата си в река Марица в района на село Злато поле и се размина на косъм от среднощно удавяне. Само светкавичната намеса на димитровградската пожарна спести трагичния случай. Освен паниката от покачващото се ниво на водата, бедстващият бил ограничен в опциите за спасение и от инвалидността си. Действието се разигравало половин час преди полунощ на петък срещу събота.

Тогава И.Д. се връщал от гости в село Злато поле. Същият ден обаче имало проливни дъждове в Старозагорско. По река Мартинка водата идва точно в землището на Злато поле. Картинката се допълва и от скъсаните диги на Марица от есенните наводнения в Димитровградско.

В резултат районът е перманентно потопен, а през този уикенд - повече. В късния час мъжът шофирал по черния селски път когато лявата му гума пропаднала. При опита да вкара возилото в правия път, шофьорът затънал още повече. Водата започнала да нахлува в колата, а двигателят окончателно „умрял“. Водачът правилно решил да не рискува да излиза в тъмницата и да пропадне в някоя подводна яма и звъннал на пожарната. В крайна сметка се оказало, че Вектрата му заседнала в гьол с дълбочина не повече от метър. Спасителите пренесли бедстващия на гръб, а самата кола била отложена за следващия ден, когато я измъкнал нает за целта трактор.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ri
    ribar_1416242830
    3 -1
    18:43, 17 ное 2014
    kude tochno e propadnal s kolata egati i informaciqta znaete li kude e zlatop pole i kude e marica ima blizo kilometar ot seloto do rekata, i do reka martinka ima okolo 500
Последни новини