От х:

Днес в x:

6 начина да се справите с несподелената любов

Понякога Купидон прелита там, където не иска, изстрелва стрелата си без да гледа и като резултат, пропуска и удря грешния човек. И така започва несподелената любов.

Несподелената любов може да бъде различна и играе определена роля в живота на всеки човек. Тя е доста често срещана, когато сте тийнейджър: период, когато формирате възприятието за себе си и за света, своята идентичност и образа на идеалния партньор.

Освен това психологическото съзряване е свързано с изграждане на дългосрочни отношения, в които образът на партньор е наситен с нови (и не винаги привлекателни) детайли. Някои млади мъже и жени остават в света на фантазията за дълго време, предпочитайки да не се сприятелят с реалността.

Човек може да погледнете на проблема от много по-различна страна. Несподелената любов е двигателят на световното изкуство. Нямаше да съществуват брилянтните сонети на Петрарка без Лаура, и ако не е имало Беатрис, може би нямаше да видим този Данте, който се отрази на цялата европейска литература. Други примери за това как несподелената любов вдхнодяда са Айн Райт, Гьоте, Джейн Остин, Уилям Бътлър Йейтс. Но за разлика от тях, никой от нас не е готов да прекара целия си живот в пълна самота и меланхолия. Тези, които не са срещнали споделената любов, все още мечтаят да бъдат обичани.

Ако любовта ви към друг човек не е взаимна, сайтът за съвети лайфхакс дава шест начини, които биха ви помогнали да се справите с чувството на несподелена любов.

Кажете сбогом на всички илюзии

Може би си мислите, че човекът, по когото си падате също изпитва чувства към вас. Тази надежда може да ви държи будни нощите. И какво ще направите? Опитайте се да измислите критерии или условия. Така например, ако човекът когото харесвате не показва признаци, че се интересуват от вас (т.е. не спира, за да ви поздрави, не говори с вас, не ви кани или не се интересува да излиза с вас), може би е време да се примирите с факта, че чувствата ви най-вероятно не съвпадат.

Опитайте да ги опознаете по-добре

Никой не е перфектен. Всички много добре знаят тази фраза, но въпреки това, когато сте влюбени става все по-трудно и по-трудно да се съгласите с този факт. Ако не познавате добре човека, по когото си падате вие сте склонни да го идеализирате.Не можете да повярвате, че такъв невероятен човек може да има недостатъци, лоши навици, негативно отношение към нещо важно за вас и т.н. Опитайте се да разберете повече за вашето увлечение и може да научите нещо за него / нея, което ще ви разочарова.

Изолирайте се

Онези от вас, които са страдали от несподелена любов поне веднъж, не са забравили колко трудно и същевременно бленувано е желанието за комуникация. Вие сте срамежлив, не можете да мислите ясно, но все пак искате да направите впечатление, мечтаете за неговото / нейното присъствие, искате да знаете всяка негова / нейна стъпка, искате да обърне внимание на вас и да се опитате да се свързвате с него / нея толкова често, колкото е възможно. Това звучи и изглежда малко като параноя, нали? Опитайте се да се откъснете от тези желания и да се изолирате малко. Не проверявайте неговата / нейната Facebook страница на всяка втора минута, не питайте вашите общи приятели, за него / нея, не посещавайте места, които те посещават всеки ден.

Разсейте се

Когато сте влубени не можете да мислите за нищо друго освен за увлечението си. Представяте си колко прекрасно ще е да прекарате времето си заедно и ззабравяте за всичко и свеички около вас. За да прочистите ума си трябва да намерите нещо, което ви носи удоволствие и да го правите възможно най-често, когато имате свободно време. Отдайте се на хобитата си - още по-добре, ако тези хобита включват излиза навън или спорт. Кой знае? Може би неумиращата любов е просто начин за вас да избягате от скуката.

Отидете на среща

Разбира се, че последното нещо, което искате да направите, когато сте с разбито сърце заради някого е да излизате с други хора, но това е точно това, което трябва да направите! Ако подозирате или знаете, че любовта ви не е споделена, да излезете на среща е най-доброто, което можете да направите. Излезте и се опитайте да живеете живота си пълноценно! Поканете приятел или колега, с когото искате да се опознаете по-добре, на кафе или вечеря в нов ресторант. Вие знаете, че не сте готови за връзка, така че няма да ви е неловко и да се чувствате неудобно от излизането.

Обичайте себе си

Обичайте себе си, без значение какво казват останалите. Обичайте същността си, уважавайте себе си, приемайте се катъвто сте - наистина страхотен човек. Това е най-доброто лекарство за всички психични проблеми!

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини