От х:

Днес в x:

Деца от Смолян обраха наградите на конкурс на Пловдивската митрополия

С рисунката "Въведение Богородично" 12 годишният Стоян Иванов спечели първото място в конкурса

Шест от общо 21 наградени деца в конкурс на Пловдивската Митрополия за есе, рисунка и стихотворение, са от Смолян, съобщиха от Младежкия православен център „Чисти сърца“. В торческата надпревара, посветена на празника Въведение Богородично и Деня на християнското семейство - 21 ноември, участваха над 150 творби.

Жури от специалисти по живопис и литература отличи 8 рисунки, 8 стихотворения и есета на деца от 1 до 7 клас. В конкурса са участвали и млади творци, които не отговарят на регламента по възраст-деца от детската градина и  гимназисти, но пет от тях също получиха поощрителни награди. Възпитаници на Младежкия православен център „Чисти сърца” грабнаха наградите за есе. Първо място печели Елена Щърбанова от Шесто ОУ „Иван Вазов”, а Ангелина Тихомирова от Професионалната гимнация по икономика „Карл Маркс” в Смолян има поощрителна награда.

Малките жудожници от IV ОУ „Стою Шишков” в Смолян пък обраха призовете за рисунка. Стоян Иванов  е на първо място, Мария Ковачева  на второ, Даниела Николова  на трето, а Надя Молова получи поощрение.  Стоян и Мария посещават Неделното училище „Св. Николай Чудотворец“ в кв.“Устово“.

На 14 ноември  в студиото на Пловдивската православна телевизия,  епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, ще връчи наградите.

Творческият конкурс е организиран от културно-просветният отдел при Митрополията и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини