От х:

Днес в x:

Елица Чолакова от „Методий” най-добра в писането на писма

Всяка година Международното бюро на Всемирния пощенски съюз организира епистоларен конкурс за подрастващи с цел да се мотивират младите хора да разберат важната роля на писмото като средство за комуникация, да усъвършенстват способностите си за изразяване и да се укрепи международното сътрудничество в световен план. 

Тазгодишният национален победител в конкурса е Елица Чолакова, ученичка от VI’’а’’ клас от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, град Кърджали. Нейното писмо на тема: „Напишете писмо как музиката може да докосне нашия живот” беше класирано на първо място, преведено и изпратено до Всемирния пощенски съюз за участие в световния епистоларен конкурс, където Елица представи България на Международния кръг на конкурса. Там тя се състезаваше с повече от 1 500 000 дeца от цял свят. В подготовката си за конкурса Елица получи съдействие, насоки и подкрепа от своята учителка по български език и литература Диана Чиева.

 В писмото си Елица отразява как музиката намира приложение в трудовата дейност на българина, как тя е част от всички празници и събития. Тя включва и приноса на детския хор за църковни песни ‘’Агелски гласчета’’, който съществува в училището от години и има завоювани награди от участия, както и дейността на училищния хор за народни песни и танци.

Музиката присъства ежедневно в живота на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Мероприятията, провеждани по повод официални празници, са съпроводени с музикални изпълнения на български, руски, английски и немски език – езиците, които се изучават в училището.

Традиционно в училището се поставят пиеси от ученическото театрално студио, които отразяват музикалния и сценичен талант на учениците.

Победителката Елица Чолакова беше отличена с грамота и плакет с лимитирана серия пощенски марки с нейния образ. Писмото й ще бъде публикувано в официалния сайт на Български пощи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини