От х:

Днес в x:

Обявиха конкурс за сурвачки в подкрепа на болна жена от Димитровград

Временият директор на ОП Детски и младежки център Радка Тодорова

Конкурс за изработка на сурвачка обявиха Общината, Исторически музей и Детски и младежки център в Димитровград. Инициативата е традиционна преди Коледните празници. В надпревата могат да участват деца от 1 до 8 клас от всички училища и читалища, поясни днес временният директор на Детски и младежки център Радка Тодорова.

Състезанието е в три направления - най-автентична, най-оригинална и най-красива сурвачка. Ще бъде връчена и специална награда на кмета на Общината Иво Димов.

Участниците в конкурса трябва да предадат най-късно до 10 декември своята сурвачка в Историческия музей на ул."Кл.Охридски" №7. Тя трябва да бъде придружена от името на автора, възраст, клас и училище и телефон за връзка.

На 12 декември в Историческия музей ще бъдат обявени и наградени победителите. На следващия 13 декември на площада пред Общината ще бъде организиран благотворителен базар на изработените от децата изделия.

Средствата от продажбата ще отидат за лечението на 33-годишната Биляна Колева от димитровград, която има заболяване на гръбначния стълб, което може да я обездвижи напълно. За нейната история ви разказахме преди време. Биляна се нуждае от 36 000 евро за операция в Германия, след четири неуспешни интервенции у нас. До момента са набрани 29 600 лв. Младата жена няма доходи, самотна майка е и се грижи за 10 -годишен син.

До 10 декември участниците в конкурса могат да предадат в Исторически музей своите произведения, снимка-архив
Преди време Биляна спря DMS номера си, поради липса на средства
Условията на конкурса за сурвачка
Условията на конкурса за сурвачка
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Бъдеще
    5 -2
    13:08, 13 ное 2014
    Подкрепям горното мнение.Благотворителност се прави от добро сърце и любов.Бог е любов!Свържете една кампания с Бог и доброто,стига сурвачки,хелуини и тем подобни практики.Мислв,че една кампания под наслов"От любов към Бог за Биляна"ще има много по-голямо въздействие.Не е нужно да се продава нещо,за да реализираме доброто.Който иска да дари,да го направи безвъзмездно,защо трябва винаги да присъства търговския елемент!?Направете пред общината една проповед за доброто и любовта между хората,стига с тоя алъш вериш!Какво извод постигате-за да дадеш,трябва да получиш...пък макар и сървачка!Не така!Момичето страда,не е ли достатъчно,за да има благотворителност?

Още новини

Последни новини