От х:

Днес в x:

Цигани източиха топлото на забавачка до Коледа

Крадци оставиха ОДЗ "Пролет" без нафта

„Пълна цигания, да посегнат на топлото на децата. Не ги е срам“. Това са едни от най-меките коментари на хармалийци живущи около Градската градина по повод източената от дизел забавачка „Пролет“ в района. ОДЗ-то, което обгрижва 220 деца от ясленска до предучилищна възраст се лиши от топлото си до Коледа след нагла атака на крадци в края на октомври. През уикенда две лица, на 28 и 17 години разбили кранът към цистерната с нафта и започнали да точат горивото в бидони за минерална вода. Напълнили около 50-тина, с което превозното средство/ по неофициална информация каручка/ се препълнило. Апашите подкарали с 500-те откраднати литра без да се интересуват, че счупения кран продължава да бълва нафта на аванта. Просто нямало съдове за нея. В крайна сметка на земята отишли близо 10 000 литра. Така заради файда от 1000 и някой лев, наглите апаши нанесли щети за над 20 хиляди и рискували топлото на мъниците.

„Никога досега не сме били крадени и не подозирахме, че точно от нафтата ще почнат“ коментира и потресената директорка Валентина Добрева. След кражбата тя спешно сключила договор със СОД, понеже досегашната жива охрана била само до 22 часа. Според нея е изключено участието на вътрешен човек-цял град видял, когато огромната цистерна тръгва да зарежда забавачките/ 20-ти октомври/, а апашите имали достатъчно време да подготвят удара си. Община Харманли не допуснала проблем с топлото на децата. Няколко дни по-късно резервоарите били напълнени отново, естествено за сметка на местния данъкоплатец. Що се отнася до крадците се установи, че са местни, макар едва ли да са данъкоплатци.

Полицията арестува крадците вчера. Принадлежали към едно малцинство, при което на почит е принципа „Авантата е чиста печалба“. Воден от същия закон, големият от апашите сформирал нова група, която само преди няколко дни източила и намиращото се в съседство СОУ "Неофит Рилски". От него обаче били задигнати „само“ 3 000 литра, но затова пък изцяло. На 28-годишиния „мозък“ на операцията помагали авери по на 21 и 25 г. Всички са познати на полицията. Извършителите са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

Г.Христов

Директорката Валентина Добрева се принудила да сключи договор със СОД
От разбития кран изтекли 10 тона гориво
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Mo
    mokardo serbezov
    31 -1
    22:04, 11 ное 2014
    кастрация за тези социално слаби сачове
    • Ва
      Васко
      9 0
      13:32, 12 ное 2014
      и след кастрацията зима в открит затвор бетонна клетка без отопление и покрив
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      6 0
      08:12, 13 ное 2014
      В една нормална държава целия цигански квартал щеше да бъде разстрелян за назидание...
  • 2
    77
    777
    18 -1
    09:31, 12 ное 2014
    Мамка им мръсна ц***** долни.защо спите бе българи ?счупете им ръцете.знаете ли как ги е страх ******ите.те сирийците ще ги оправят.още сирийци си внесете и те ще им видят сметката
  • 3
    Ja
    Jack Bauer
    16 -1
    10:30, 12 ное 2014
    Докога политиците ще толерират гадните ******и? Докога престъпленията им ще са безнаказани? Нали копираме всичко от САЩ? Нека тогава копираме и следното: -когато някой влезе в частната ти собственост без разрешение, да можеш да го обезвредиш без последствия и -на полицията да се дадат повече права, например да стрелят на месо, когато биват нападнати.
  • 4
    Ve
    velomaster
    10 0
    11:06, 12 ное 2014
    ако ми влезе ****** в дома ще има атака на нож
  • 5
    Lq
    LQLQLQLQLQLQ
    3 0
    15:28, 12 ное 2014
    Demo,ti li si ?
Последни новини