От х:

Днес в x:

Хасковлия внася от Гърция фалшиви адидаски

снимки:Митница Свиленград

Митнически служители на Капитан Андреево и Капитан Петко войвода предотвратиха нови два опита за допускане в търговската мрежа на територията на Европейския съюз на общо 1626 фалшиви стоки. Фалшификатите са били превозвани от български камион и от пътник в автобус.

При проверката в района на българо-гръцкото ГКПП на български камион с хасковска регистрация, пътуващ от Турция през България за Прибалтика, се установява, че в 28 от превозваните 342 колета се съдържат стоки, за които се предполага, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

При извършения обикск митническите служители са открили 385 чифта спортни обувки с логото на Nike и Adidas и общо 447 тениски, якета, шалове, шапки и жилетки, носещи логото на Hugo Boss, Moncler, Philipp Plein и Ralph Lauren.

При втория случай при проверка на МП Капитан Андреево на пътнически автобус от редовната редовната линия Истанбул - Букурещ, сe оказва че багажът на турски гражданин съдържа 800 парфюми и тоалетни води с логото на 20 различни защитени търговски марки.

Стоката е задържана с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. В изпълнение на Регламент на Съвета на ЕС и ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Последни новини