От х:

Днес в x:

Хасково с първо футболно зрелище за феновете си

Хасково летеше по терена, но късметът изневери


ФК Хасково показа че го може футбола и спретна първо футболно зрелище за феновете си, с което последните се гордяха въпреки загубата от ЦСКА с 2:4. Загуби в А група хасковлии имаха бол, но за първи път показаха надъхана, на моменти красива и най-важното грамотна игра, която би им донесла доста повече точки от мизерните 4, които имат след цели 14 кръга. Дори и при единственият ни успех, в първия кръг срещу Лудогорец, нямаше усещането че футболът ни заслужаваше победата, а по-скоро че Лудогорец не я искаше. С ЦСКА не бе така.

Домакините играха колкото могат срещу видимо по-класния състав на ЦСКА, но този двубой е може би единствения, в който с право може да се каже, че късметът изневери. При равностойна игра ЦСКА мушна два гола от нищото-щастлив рикошет на Буш и хубаво, но далеч не непредотвратимо попадение на Антон Карачанаков. До 21-та минута резултатът бе 0:2, а след 33-тата се очерта като нула на много. Невероятно глупава постъпка на опорния халф Майкъл Тевия остави домакините с 10 души. Полузащитника ритна Борис Галчев без топка и бе пратен под душовете. За отбелязване е, че това бе единствения картон в мача, като Таско Тасков дори спести жълтите. Дори и в тези безнадеждни минути нашите се опитваха да комбинират на скорост, да шутират и да пресират. Нещата можеха да станат много по-различни ако в 36-тата минута Емо Ангелов не изпорти невероятно чисто положение. Свиреп пробив на Чепилов го изведе очи в очи с червения страж Дивиш, който някак си с 1 ръка изби насочената над него топка. Тя попадна в Бабангида, който имаше празна врата, но и крака от бетон, от които топката рикошира и отиде в армейската защита.

Хасково натисна в началото на втората част, но както и през първото полувреме насторението им бе попарено от два бързи гола в 49-тата и 55-татах минута. И двата потвърдиха нещо, което се знаеше отдавна-защитниците ни са слабички и очевидно нямат хабер от играта тяло в тяло. Най-куриозното бе, че и при двете попадения очевидно по-дребния тъмно/много/червен армеец Луис Соарес разблъска със задник двама наши и им открадна под носа топката. В първия случай я мушна под плонжа на направилия пореден слаб мач Боян Пейков, а при втория я сервира около дузпата на Буш който неспасяемо я забоде под гредата за втория си гол в мача.

Когато местната публика се подготви за разгром, а 300 чорбари запяха песните на победата, „Хасково” се ядоса. Домакините тръгнаха на щурм като след 70-тата минута печелеха всяка първа топка. Само за 10 мунути към армейската врата бяха отправени 6 удара. Това е цифром и словом два пъти повече, от целия мач с Левски приключил при идентичното 1:4. Най-доброто обаче предстоеше. В 71-та минута най-добрия на терена Педро Еуженио овладя една топка, врътна около себе си армеец, после мина като фантом между други двама и прати убийствен фалцов удар в горния ляв ъгъл. И пружини да имаше на краката Дивиш нямаше как да хване този удар - 1:4. Усетил настроението, Кокала вкара в игра местното момче Деян Лозев. Последва нещо наистина забележително. Скоростно слизане по десния фланг на Ничев завърши с прострелно центриране в наказателното поле, където Лозев политна водоравно и с летящ пложн заби топката като пирон в зелка, в горния ляв ъгъл. Чорбарската агитка млъкна, местната гракна, а 10 от Хасково навряха 11 от ЦСКА в тяхната половина. Нов пробив отдясно завърши с удар от движение, но за нещастие бе насочен в десния горен ъгъл, който за разлика от колегата си не бе дащен. Топката излезе за малко в аут. Резервата Влади Узунов пък не намери добре кълбото при шпагат във въздуха от границата на пеналта. Две засади видени само от страничните спряха обещаващи атаки на Хасково, при една от които озовалия се сам на аутлинията Лозев имаше на разположение 4-ма съотборници в наказателното поле на ЦСКА. Не просто миришеше, а направо смърдеше на гол, но съдийското трио реши да не си разваля неделния следобед и вдигна флага.

След мача за пръв път играчите с вдигнати глави поздравиха феновете си, а те пък ги изпратиха топло въпреки загубата.

Що се отнася до ЦСКА, много са добри, дори и с резервите, но арогантността им идва в повече. В интервютата след мача и Стойчо Младенов и плеймейкъра Борис Галчев подчертаха, че не трябва да допускат „отпускания” като след 0:4, защото някой по-силен от Хасково може да ги накаже. Младенов дори допълни, че не си е представял, че Хасково може да му вкара два гола. Вероятно не си ги бе представял и за Монтана, ама те му ги мушнаха. Вероятно следващият Лудогорец ще им мушне и повече, защото с оглед играта, непредубедения зрител не може да си представи как ЦСКА ще вкара два на шампиона. Не че ЦСКА са го правили в последните си десетина мача с Разград и логично имат само загуби.

Г.Христов

Червената агитка имаше много поводи да замлъква тревожно, но топката не влизаше
Най-чистото положение в първата част бе опропастено от Чепилев и Ангелов
ЦСКА пък имаше един минаващ през всичко и по всякакъв начин Буш/в бяло/
Румънецът просто не греши в чисти позиции-0:2
Карачанаков и Галчев охладиха Хасково с 0:1 още в 16-тата минута
ЦСКА ни нагъна...
Като тъмночервения армеец Луис Суарес мачкаше нашите където ги хване
Армейската агитка направи пищна хореография
... за която загря стабилно в хасковски парк
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Go
    gost
    24 -6
    17:02, 9 ное 2014
    Da vqrno boreha se mom4etata no sled 70 min CSKA prosto sprqha da igraqt.neka ne se zablujdavame ot tozi ma4 prosto dosta trqbva da porabotqt.Dano ot tuk nasetne im doide malko samo4uvstvieto nujno im e mnogo .Uspeh
  • 2
    Me
    me4tatel
    36 -4
    17:02, 9 ное 2014
    kazval sam go i predi nujni sa transferi... E. Angelov-REZERVA
  • 3
    Go
    gost
    18 0
    17:05, 9 ное 2014
    Da taka e edna pti4ka prolet ne pravi
    • Fr
      France
      14 0
      07:53, 10 ное 2014
      Само не разбрах коя е тази една птичка???
  • 4
    Fe
    fenomeno
    13 -11
    17:49, 9 ное 2014
    mnogo slab ma4 za na6te i dobre 4e cska sprqha da igraqt. i pak se vidq, 4e futbolistite ot minalata godina sa po-dobri ot privle4enite tazi godina. nqma nikakuv smisul ot transferi. koi dobur igra4 6te doide v haskovo? vtori teviq li? po-dobre ne!
  • 5
    Iv
    ivan ivanov_1415548881
    27 -1
    17:58, 9 ное 2014
    Вижда се че с тези играчи с големите отбори само с късмет ще се вземе нещо,поне с отбори от нашата черга да трупат точки.Но днес според мен отново много лесно допуснати голове от Пейков,а от такива голове изгубихме доста точки досега.Според мен Банков и Данчев са класи над него.Мисля че Велев ще сглоби боеспособен отбор но времето с което разполага е малко .
  • 6
    Ем
    Емил
    12 -20
    18:01, 9 ное 2014
    Не сте ли много наивни! ЦСКА можеше да победи с ка... Виж коментара
  • 7
    Фе
    фен
    14 -6
    10:19, 10 ное 2014
    Видя се,че отбора играе по-добре без Бабангида!..Момчетата се отпуснаха след смяната.Дано Велев го е усетил или разбрал това!!
  • 8
    ..
    ..._1415617185
    7 0
    12:56, 10 ное 2014
    Kak puk ne se nauchihte da pishtete imenata na futbolistite pravilno...
  • 9
    Ид
    Идиот
    0 -4
    07:01, 11 ное 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
Последни новини