От х:

Днес в x:

Има човещина: Хасково дари 10 хил за Вики, България напълни стая с дрехи и играчки

Касичката бе отворена в присъствието на юристи

Хасково скочи да помогне на 9-месечно сираче, България го последва. Точно 9844.80 лв събра за по-малко от два дни дарителската кутия поставена на входа на църквата „Св. Архангел Михаил” на ул. „Цар Освободител” 38. Даряваха както дошлите за днешния празник Архангеловден, така и отбили се през църквата без повод – вчера и днес. Даряваха християни и мюсюлмани. Такива които ходят на църква и такива, които пропускат. Всеки според възможностите си, но от сърце. Хасково доказа, че има такова.

В същото време цяла стая от Божия храм бе препълнена до тавана с пакети пристигнали от цялата страна за малката Вики. Сред колетите с детски дрешки, играчки, пеленки и други консумативи имаше и такива пристигнали от Плевен, Русе, Благоевград, Монтана. Възможно е да е имало и от чужбина, но свещениците просто нямали време да прегледат всичко дошло. Пратките не секвали от два дни. Църквата бе обявена като събирателен пункт за всякаква материална помощ, за да не притесняват куриерите зачерненото семейство, което тия дни не му е до подаръци, а до погребения.

Вчера след мъчително и тежко боледуване си отиде майката на 9-месечната Вики, Стела. Точно когато била сполетяна от най-голямото щастие, раждането на дъщеря си, младата жена научила и присъдата си-карцином на черния дроб. В отчаяни опити да се излекува нелечимото отишли и последните спестявания на Стела, събрани след 12 години работа в чужбина. След смъртта й, наследството на дъщеря й бе 35 лв детски. Не стигаха и скромните усилия на цялото семейство на сестрата на Стела, Радостина, която дошла от Гръцко за да осинови осиротялото дете. Чрез църквата жената помоли за помощ и България откликна.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Вики. Тъй като детето не може да мръдне от България, преди да бъде осиновено, а това отнема месеци, в които лелята не разполага с никакви доходи, „Св. Архангел Михаил” продължава кампания си. Касичката ще продължи да приема паричните дарения на желаещите да помогнат, а храмът все така ще бъде събирателен пункт за материална помощ. Ако има нещо в много повече или дрехи в много по-голям размер от необходимия, те ще бъдат дарени на други нуждаещи се. След разпечатване на част от подаръците, на първо четене се набива нуждата от матрак или дюшече за кошарката на бебето, конвекторна печка (или климатик), комплект чаршафи за кошарката, гардероб, разтегателен диван, скрин с чекмеджета за дрешките на Вики.


За тези които не могат да дарят лично, ето и банковата сметка на лелята Радостина Йорданова Матова


код за чужбина PIRBBGSF
IBAN – BG47PIRB73244605110680

Г.Христов

Средствата в нея бяха внушителните 9844 лв
Даренията продължават
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (42)

  • 1
    13
    1313
    199 0
    17:59, 8 ное 2014
    Голям поклон за всички който дарихте средства за това дете!!!!! Бъдете живи и здрави вие и вашите семейства !!!! Има и много добри хора показах те го!!!
  • 2
    Ма
    Мария
    134 0
    18:16, 8 ное 2014
    Тази житейска съдба ме разтърси!!!От сърце ще даря за това прекрасно дете. Дай Боже расте здраво, да бъде отгледано с обич и да има късмет в живота.Моля всички медии да следят и занапред как се развива ситуацията с осиновяването и ако е възможно да помогнат за по-бързото задвижване на тромавата машина наречена "Администрация", за да може детето да бъде осиновено и заживее щастливо при леля си! Искрено се надявам процедурата да бъде максимално бърза.В България живеят добри хора,това се доказва с многобройните кампании в които се включват страшно много хора.
  • 3
    Xa
    XACAH
    77 -5
    18:18, 8 ное 2014
    i az blagodarya na vsi4ki koito sa pomognali na sira4eto dano ot sega natatak da bade stastlivo
  • 4
    До
    Добродетел
    37 -2
    19:03, 8 ное 2014
    До кога мога да занеса играчки за Вики? Следващата седмица ще мога ли?
  • 5
    Ма
    майка
    114 0
    19:25, 8 ное 2014
    Най-после църквата да започне да върши това за което е предназначена- да помага на бедни, сираци и нуждаещи се! Поклон за хуманната кампания пред отец Никола и свещениците от храма! Браво на медиите и на хората с добри сърца! Бог да ви благослови!
  • 6
    Ев
    Евертъна
    7 -22
    19:26, 8 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Ди
    Дина
    35 0
    20:39, 8 ное 2014
    Дано още по толкова да съберем!Добре,че има още добри хора сред нас.
    Искрено се радвам.Дано малката принцеса Вики да бъде дарена от много любов.
  • 8
    От
    Отец Димитър
    50 -1
    21:09, 8 ное 2014
    Благодаря на всички хора, които се отзоваха и помогнаха на Вики. Тя вече има кошарка, оборудвана с дюшече и чаршафчета. За жилището имат нужда от скрин, гардероб,легло за Радостина, кухненска маса, столове /тъй като мебелите, които ползва са дадени назаем/, пералня, телевизор. Ще се постарая да ви информирам своевременно за нуждите на Вики и леля и Радост.
  • 9
    Де
    дени
    36 -2
    21:24, 8 ное 2014
    Толкова се радвам,че има още добри хора.Искам това ангелче да е най-щастливото дете,да е винаги усмихнато.Нека съдбата му даде прекрасен живот.Пожелавам го от сърце и душа.
    • Za
      Zapoznat
      7 -2
      08:48, 9 ное 2014
      Дени,винаги си била хубав и добронамерен човек!! Успех в медицината!
  • 10
    Ма
    Мария
    31 -1
    22:20, 8 ное 2014
    Отец Димитър, моля пишете от какво има нужда още детето!Аз съм подготвила спален комплект (мисля, че няма да е излишно), дрешки и консумативи и храна. През идващата седмица ще ги изпратя до Хасково. От Бургас съм.
    • От
      Отец Димитър
      18 0
      08:22, 9 ное 2014
      Мария, благодаря ви за отзивчивостта. Голяма част от даренията за Вики все още са в храма. Аз лично незнам какво има вътре. Всичко, което е дарено ще бъде предоставено на Радост /лелята на Вики/. Тя ще прецени, кое ще запази. Останалите неща ще бъдат дарени на друго дете в нужда. За съжаление сигурно има много подобни случаи, за които не знаем. Ако в Бургас или района има деца в нужда, бихте могли да ги дарите на тях, но ако искате ги пратете в храма.
  • 11
    Se
    selqnina
    50 -1
    02:58, 9 ное 2014
    Отче Димитър това е ролята на църквата да обединява хората в добро. Дано вие и другите свети хора в Хасково се обедините и ни покажете точно това. Народа ни е винаги бил готов да помага но е много лъган. Много се радвам,че сте млади и дано с божията помощ помагате винаги на хората без значение дали да християни или мюсюлмани ние ядем един хляб и живеем заедно. Днес аз видях много мюсюлмани да даряват в църквата едни пари други дрешки и памперси -това значи,че вие сте длъжни вече с мюфтииството да се опитате да направите заедно инициятиви с които да обединявате народа на Хасково да работи и да си помага.... Бог да ви пази,и когато се молите се молете за България и народа ни. Амин!
  • 12
    Ив
    Иванова
    25 0
    11:04, 9 ное 2014
    Браво,наистина народът ни е добър.Колко бързо хората откликнаха на мъката,обединиха се около едно нещастие.Винаги ми е било мъчно,че църквата изостава в инициативата конкретно да помага.Готови сме да помагаме,но не всеки път знаем кой най се нуждае в този момент.А иначе по улицата ходят много "самаряни"с портрети на дечица...Целувам ръка на отец Димитър и нека това стане постоянна акция.Живеем в страшно трудно време......
  • 13
    Ма
    Мария
    22 -1
    14:40, 9 ное 2014
    Отец Димитър целувам Ви ръка, за това добро дело, което направихте. Моля обаче да предупредите Радостина за следната измамна схема, която за момента е в Бургас, но не се знае може да е плъзнала и по други градове. Накратко, тъй като не мога да постна линка от сайта Flagman.bg:Две жени звънят на вратата и се представят, че идват по сигнал подаден в Агенцията за закрило на детето. Съответно трябва да направят проверка. Едната докато задава въпроси и попълва уж разни формуляри, другата жена прави оглед на апартамента-уж при какви условия живее детето!!!А в същото време обира каквото е пред очите и.
    Това е ужасно и недопустимо. Много моля да предупредите Радостина да се пази и да бъде бдителна! "Доброжелатели" има много и дебнат навсякъде!!!!
    За желаещите да прочетат пълната статия може да видите във сайта Flagman.bg, а заглавието на статията е : "
    Нова схема на крадците в Бургас:Мамят и обират майки с деца"


    • От
      отец Димитър
      6 0
      16:25, 9 ное 2014
      Благодаря ви, Мария. Ще предупредим Стела.
  • 14
    Za
    Zapoznat s glupostite
    2 -17
    15:30, 9 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Aa
      aaa
      9 0
      15:45, 9 ное 2014
      Нещо не сте разбрали.Лелята ще задържи детето,но трябва време да се оправят документите,че го осиновява.А после ще замине в чужбина,където живее със съпруга си.
  • 15
    Za
    Zapoznatiq
    5 0
    15:49, 9 ное 2014
    Ще даря пари в понеделник!
  • 16
    Me
    me4tatel
    4 -1
    16:49, 9 ное 2014
    vreme e veche curkvite i djamiite da uchastvat v takiva kampanii
  • 17
    An
    ANI_1415549716
    0 -15
    18:12, 9 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 18
    Ха
    хасковлийка
    8 -2
    08:32, 10 ное 2014
    Приятели на Стела, ако наистина сестра и не е читав човек, моля направете нещо не оставяйте това беззащитно детенце на нейните грижи / та дори и да и е леля/, за бога това е детенцето на най-добрата ти приятелка, частица от нея.Знам ли консултирайте се с адвокат как да постъпите. Дай боже сестрата наистина да има добри намерения и да отгледа детенцето, то горкото вина за нищо няма.Всеки има право на достоен и нормален живот.
  • 19
    Ха
    хасковлийка
    3 -2
    09:15, 10 ное 2014
    Бащата на детенцето знае ли за всичко това? Може би ако узнае че Стела е починала, ще пожелае да вземе детенцето.Това момиченце може да има баба и дядо, бащата ако не иска да го вземе първо се допитайте до бабата и дядото. Моля ви приятелите на Стела сигурно знаете кой е бащата, свържете с него и родителите му.Сигурна съм, че бабата и дядото няма да останат безразлични.
    • Ви
      Виолина
      0 0
      20:46, 12 ное 2014
      Бащата на Вики не се интересува тои ги напусна когато детето беше на3 месеца.Той знаеше диагнозата на Стела и какъв е исхода от болеста и.А родителите му не желаят детето по скоро бабата знае за съществуването му но неможе да каже на дядото за съществуването на внучето защото бил хипертоник и щял да умре.Те си имат други 2 внучета и друго неим трябва
  • 20
    Гр
    гражданка
    3 0
    09:28, 10 ное 2014
    В статия прочетох,че лелята познова бащата /Бисер/,който в момента е в Франция,но не са му съобщили,дори не е съобщила на братята си за случилото се.Така ,че трябва много дасе внимава,но все пак има съдебна система.В случая ,тя трябва да се поразмърда!
  • 21
    Никога до сега и никой не е успявал толкова много да ме развълнува. Съдбата но това малко детенце ме накара да да се замисля за много неща. То бръкна много надълбоко в моята душа! Всеки път когато отворя сайта, за да видя дали няма нещо ново писано и видя ли снимката му, започвам да плача! Мили хора, близки на майката ако смятате, че детето попада в лоша среда, а именно лелята ще му навреди-не го допускайте!!!! Консултирайте се с адвокати, изложете фактите и се борете. Не съм специалист в тази област, но ако не харесвате лелята и не сте били съгласни, защо не взехте попечителството вие? Не е късно, никога не е късно.Борете се хора, това малко създание заслужава най-доброто! Сигурна съм, че нещата ще се развият в много добра насока. С вас съм и готова да помогна!
  • 22
    89
    8971
    1 -3
    16:55, 10 ное 2014
    Edin skromen venec da beshe slojila na groba na Stela. Tova li zaslyjava tia tolkova li stryva be radostina.cigarite ti izlizat poveche otkolkoto razhodite po deteto .vnimavai s cigarata izgori Viki po rakata .Golamo gledane pravish na deteto
    • Ис
      Истината
      1 0
      17:23, 10 ное 2014
      Ако имате какво да кажете и да помогнете се обърнете за помощ към компетентните органи и службите! Та дори и към медиите.По този начин като пишете тези неща тук не помагате на горкото детенце! Никой ли от сайта не чете, че да провери дали е истина това, което се пише по адрес на Радостина и горкото дете???
    • M_
      m_1415648368
      1 0
      21:36, 10 ное 2014
      Opredeleno shte e dobre ako sled tezi ne6ta,koito izri4ate da se zamislite i da napravite ne6to po vaprosa... pone da se dade deteto na hora ,koito shte go obgrijvat dobre...tova slanchice go zaslujava!!!
  • 23
    Лю
    Любов
    5 0
    23:28, 10 ное 2014
    Мъчно ми е за детето,но тази леля не ми вдъхва никакво доверие и честно казано ще помогна само ако се изяснят нещата. Имам чувството,че тази жена ще се облагодетелства лично за сметка на бедното сираче!
  • 24
    75
    75190
    0 -1
    12:56, 11 ное 2014
    Да, това е защита срещу злоупотреби от страна на лелята. Но как може това дете да има баща, баба , дядо и т.н. и никой да не е уведомен за случващото се.Тека се чуе и тяхната дума - може пък да искат, те да отгледат детето.....
  • 25
    17
    1789
    0 0
    16:54, 11 ное 2014
    Babata i diadoto izobshto ne znaiat za tova dete che sashtestvuva.a bashtata si ima jena i dve deca .ne go interesyva nishto za viki .kazva se biser i e ot goce delchev no vav momenta e vav francia.
  • 26
    17
    1789
    0 0
    16:57, 11 ное 2014
    Toi e alkoholik i e prebival stela jestoka,spodelimi go stela kato beshe oshte v saznaie.toi ia beshe pobarkal ot tormoz tia beshe i na lekarstva za depresia ot strah.
  • 27
    Ме
    Мери
    0 0
    17:47, 11 ное 2014
    Много мъка! Дали е добре детенцето Кой е бил до Стела след раждането на Вики? Постоянно мисля за Вики,тя е и в молитвите ми.
  • 28
    Ni
    Niki_1415736953
    0 0
    22:12, 11 ное 2014
    А Стела няма ли родители?
    • Ви
      Виолина
      0 0
      20:32, 12 ное 2014
      Баща и на Стела почина2007 г.За майлаи не мога фа кажа нищо щом самата Стелае расла в дом за сираци
  • 29
    Мо
    момиче от хасково
    2 0
    10:04, 12 ное 2014
    Здравейте . Искам да попитам дали още може някъде да се дари нещо за детенцето , защото в събота исках да занеса малко дрешки , но не можах да отида , а искам да дам нещичко ?
  • 30
    Ма
    Мария Дикова
    0 0
    12:04, 14 ное 2014
    Виолина, аз наистина искам да се свържа с Вас, моля Ви!!!Ако оставя e-meil ще ми пишете ли????
Последни новини