От х:

Днес в x:

Осем от школа „Вале“ в Алманаха на Фондация "Бербатов"

Ведиха Дурсун

Наградите на Компютърна школа „Вале“ към Читалище „Заря“ в Хасково толкова набъбнаха с последните отличия, че ръководителят Людмила Стайкова вече трябва да помисли за влакова композиция за пренасянето им.

Само от последните си прояви възпитаниците на Стайкова донесоха един вагон признания за работата си.

От международния конкурс за компютърна рисунка “Растем заедно“ във Велес, Македония, „Вале“ завоюва първо място при 6, 10 и 12 -годишните, второ при 5, 12 и 13- годишните, а сребърна награда от трето си място при най-големите-14-годишните донесе в Хасково Ведиха Дурсун. С грамота се завърна и преподавателката й.

Компютърните художници получиха и грамоти, както  и похвални листове и от друго съревнование, в което участваха - Петия международен конкурс за детска рисунка, организиран от националното движение Русофили.

На Първия световен конкурс за детска рисунка в Банско, който е организиран от Фондация “Еврика“, Иван Богоев от хасковската школа взе поощрителна награда. Неговата работа обаче е единствената компютърна рисунка, отличена от журито с председател зам.-директорът на Националната художествена академия Анна Бояджиева. Хасковлията е отличен сред 7371 деца от 43 държави.

Поощрителни награди има за „Вале“ и от Националния конкурс “Космосът-настояще и бъдеще на човечеството“ на Фондация „ Еврика“ с патрон първия български космонавт Георги Иванов.

Осем от децата на компютърната школа са включени и в тазгодишния Алманах“ Успелите деца на България“2013 година на Фондация“ Димитър Бербатов“. Това са Георги Томов, Гюнер Али, Момчил Даскалов, бончо Янев, Вяра Казакова, Иван Богоев,Виктор Атанасов и Елена Маринова, който беше финалист за голямата награда на Фондацията.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    P.
    p.l.penev_1415208787
    14 -1
    19:30, 5 ное 2014
    едно голямо БРАВО от мен
  • 2
    Ан
    антимишок
    2 -6
    10:00, 6 ное 2014
    като правите нещо правете го като хората!!!какви с... Виж коментара
Последни новини